Fotballspiller fjernes fra flere spill etter seksuell omgang med mindreårig

EA, Konami og Sega napper spilleren ut av spillene.

FIFA 16 mister også Johnson.
EA

Fotballspilleren Adam Johnson fjernes nå fra så å si alt av tidsaktuelle fotballspill, etter å ha blitt dømt seksuell aktivitet med en 15 år gammel jente. I likhet med Norge og mange andre land er den seksuelle lavalderen 16 år i Storbritannia.

Adam Johnson slik han så ut i PES 2016.
Konami

Han er allerede ute av Football Manager 2016, mens Konami planlegger å nappe ham ut av Pro Evolution Soccer 2016 i en oppdatering i mars.

EA jobber også med å få Johnson ut av FIFA 16, og har allerede tatt ham ut av Sunderlands og Englands aktive lagoppstilling.

– Vi jobber med å få ham ut av andre spillmodi så kjapt som mulig, sider de i en uttalelse til Eurogamer.

Johnson må nå belage seg på å sone mellom fire og 10 år for overgrepet, ifølge The Guardian. Han har selv innrømmet å ha kysset en 15 år gammel jente, og for å ha drevet med barnelokking, men benekter straffeskyld på to grovere punkter.

Nye tider

Selv om det har blitt lett å endre spill fortløpende gjennom oppdateringer etter lansering , er det ikke ofte vi ser hendelser fra virkeligheten virke inn så kraftig i spill som dette. Sportspill er selvfølgelig særlig utsatt for dette, siden de ønsker å knytte seg så nært virkeligheten som mulig. Det har likevel vært noen tilfeller som ligner litt.

I 2008 ble LittleBigPlanet tilbakekalt fra forhandlere samme uke som det skulle lanseres. Grunnen den gang var at en av spillets låter inneholdt vers fra Koranen. Det ble aldri helt klart om det var det dystre innholdet i versene, eller frykten for å støte muslimer som lå bak beslutningen.

EAs Medal of Honor ble endret ti dager før lansering i 2010 etter press fra amerikanske militærorganisasjoner da det ble kjent at man kunne spille som Taliban i flerspillerdelen. Da spillet kom ut het motstanderlaget bare «Opposing Force». Dette skjedde i en tid der USA og NATO var i krig med Taliban, da som en opprørsgruppe etter å ha mistet makten som en følge av invasjonen i Afganistan i 2001.

Siste fra forsiden