Call of Duty-skapere med nytt studio

Fra Activision til EA

Utstøtte utviklere grunnlegger Respawn Entertainment.

Den siste måneden har det vært mye rot rundt den anerkjente Call of Duty-utvikleren Infinity Ward. Studiosjef Vince Zampella og teknisk sjef Jason West ble sparket grunnet en konflikt med Activision. Activision har anklaget Zampella og West for ulydighet og kontraktsbrudd mens de hevder Activision sparket dem for å unngå å måtte betale en stor, kontraktfestet bonus etter suksessen til Modern Warfare 2.

Modern Warfare 2

Partene har nå saksøkt hverandre, men uansett hvordan den saken ender er Zampella og West allerede i gang med et nytt studio. Ifølge en fersk pressemelding har de passende nok døpt studioet Respawn Entertainment. Det presiseres at Zampella og West vil eie rettighetene til alle fremtidige prosjekter studioet jobber med.

Hva enn disse prosjektene blir har studioet allerede funnet en utgiver. Spillgiganten EA har sikret seg utgiverrettighetene til studioets spill gjennom EA Partners-programmet. Dette lar uavhengige utviklere utgi spillene sine gjennom EA, som tar seg av markedsføring og distribusjon.

Ifølge Gamespot er en av Activisions påstander om Zampella og West at de planla å forlate studioet for å starte et eget selskap sammen med så mange Infinity Ward-folk som mulig og i regi av en av Activisions rivaler. Det vites foreløpig ikke om Respawn Entertainment er relatert til dette eller noe Zampella og West begynte å jobbe med etter bruddet med Activision.

Tatt i betraktning at Zampella og West akkurat er sparket ut av sitt gamle studio går det nok en stund før vi hører mer om hva ferske Respawn Entertainment skal jobbe med.

Siste fra forsiden