Square Enix gjenoppliver Tactics Ogre

Fram fra glemselen

Rollespillgiganten har samlet et stjerneteam for å oppdatere spillet.

Utover millionselgende serier som Final Fantasy og Dragon Quest har Square Enix også en haug med merkelige, eksperimentelle og obskure spill i stallen.

Blant disse finner vi Tactics Ogre-serien, som selv er en avlegger av den like obskure Ogre Battle-serien. Begge seriene ble opprinnelig utviklet av det japanske studioet Quest, men de har for lengst lukket dørene.

Square Enix melder nå at de har samlet flere av de originale utviklerne for å jobbe med en ny og oppdatert PSP-utgave av Super Nintendo-spillet Tactics Ogre: Let Us Cling Together. Originalutgaven av spillet ble aldri utgitt på engelsk, men pussig nok slapp noen fans en engelskspråklig utgave av spillet for bare et par måneder siden.

Let Us Cling Together er et taktisk rollespill bygget rundt samme grunnkonsept som mange andre spill i sjangeren. Du og motstanderen tar hver deres tur med å flytte soldater rundt på et rutenett mens dere forsøker å fullføre en eller annen oppgave, som å beseire alle motstanderens soldater eller flytte en bestemt enhet til et gitt sted på kartet.

Historien følger den unge krigeren Denim og kameratene hans gjennom en stor krig som blant annet involverer arveretten til et kongerike og stridigheter mellom ulike etniske grupper. Du har mange muligheter til å utvikle hovedpersonen din slik du selv ønsker, og valgene du tar i løpet av spillet kan få drastiske konsekvenser for hvor historien ender opp.

Gamlegutta Square Enix har gitt oppgaven med å oppgradere spillet har alle erfaring fra kritikerroste prosjekter. Vi har blant annet komponist Masaharu Iwata, som stod for musikken i Final Fantasy Tactics og Final Fantasy XII, og spilldesigner Yasumi Matsuno, mannen bak begge de to nevnte spillene og kultklassikeren Vagrant Story.

PSP-utgaven bytter ut 2D-kartet fra originalen med et i 3D. I tillegg blir det nye spillfigurer og spesialangrep, samt oppdatert grafikk og musikk.

I Japan har den nye utgaven fått tittelen Tactics Ogre: Wheel of Fortune, men her i Vesten skal det slippes under sitt gamle navn, altså Tactics Ogre: Let Us Cling Together. Noen dato er foreløpig ikke satt.

Siste fra forsiden