Kong Arthur og sakserne

Fremad, kristene krigere

Strategispillet King Arthur får snart sin første tilleggspakke.

Som tittelen indikerer er King Arthur: The Role-playing Wargame en blanding av strategi, taktikk og rollespill. I originalutgaven av spillet skulle du i rollen som Arthur samle England til et rike ved å underkue deg rivaliserende høvdinger og konger. I tillegg måtte du velge mellom å alliere deg med kristne eller hedenske krefter.

Hjelp fra oven?

I februar meldte utvikler Neocore at de ville slippe to tilleggspakker til spillet, en viet sakserne og en for stammene fra Wales. De melder nå at sakserpakken blir den første de slipper og har fortalt litt mer om hva vi kan vente oss i den.

Pakken inneholder en fersk kampanje hvor du spiller kongen av sakserne. Folket ditt har viet seg til kristendommen, og dermed har de havnet på kant med alle hedenske og mørke makter på de britiske øyer. Utover kampanjen inneholder pakken også en ny sandkassemodus hvor du står fritt til å ekspandere og utforske uten å måtte ta hensyn til noen bakgrunnshistorie.

Sistnevnte modus skal også by på et system for diplomati hvor du kan etablere allianser med alt fra potensielle ektefeller og banditter til andre konger og den kristne kirke.

Videre vanker det masse ekstra greier, som nye enheter, helter og magiske gjenstander å bygge opp riket ditt med, inkludert mektige monsterslaktere som følger i helten Beowulfs fotspor og overnaturlige krigere. Hvis du derimot ikke liker overnaturlige ting har du også muligheten til å stile inn hvor viktig magi skal være i spillverdenen.

Noen konkret dato er ikke satt for King Arthur: The Saxons, men lanseringen skjer visstnok i nær fremtid.

Siste fra forsiden