Fremtidsracing inspirert av Micro Machines

The Next Penelope byr på en fargesprakene racingopplevelse.

Aurelien Regard

The Next Penelope er et racingspill hvor handlingen dreier seg om en slags science fiction-gjenfortelling av det eldgamle, greske diktet Odysseen. Her er det imidlertid ikke Odyssevs som skal hjem til sin kjære kone Penelope, men hun som leter etter ham.

Futuristisk racing

Slik fungerer spillet.

Spillmekanismene er inspirert av Codemasters' klassiske Micro Machines-spill, og handlingen sees ovenfra. Du flyr et svevefartøy utstyrt med våpen, og må delta både i tradisjonelle kappløp og utføre mer uvanlige utfordringer. Spillet har blant annet skytespill-elementer og en rekke «bosser» som må knertes.

Et av de mer interessante elementene av spillet er at våpen og andre egenskaper koster energi, altså helsepoeng. Det vil si at du utsetter deg selv for risiko når du forsøker å angripe andre, så du bør helst være sikker på å lykkes.

Jeg trodde tittelen var inspirert av Penelope Pitstop, men nei.

Spillet skal også være ganske åpent. Penelope reiser gjennom galaksen, og du velger selv hvilke planeter hun skal dra til. Hver planet har sine egne løp, «bosser» og utfordringer. Underveis plukker hun også med seg forbedringer for skipet sitt.

The Next Penelope lanseres på «early access»-tjenesten til Steam den 22. januar. Den ferdige versjonen skal også komme til Wii U. Planen er å holde spillet i «early access» i cirka tre måneder, og poenget med den tidlige lanseringen er å få hjelp til balanseringen av spillet.

Utvikleren Aurelien Regard forsikrer om at spillet allerede er spillbart fra start til mål, og at det primært er flerspillerdelen og noen ekstra utfordrende bonusoppdrag han trenger hjelp med. Du kan også forhåndsbestille spillet direkte fra nettstedet hans.

Om du liker Micro Machines kan du forresten også ta en titt på Toybox Turbos, et nytt arkaderacingspill fra Micro Machines-utvikleren Codemasters.

Siste fra forsiden