Ny Xbox eller ei?

Full forvirring

En kommentar fra Microsoft-sjef Ballmer setter fart i ryktene igjen.

Mot slutten av forrige uke startet ryktene om en ny utgave av Xbox 360. Den nye maskinen skal visstnok lanseres neste år sammen med Project Natal, og være en litt kraftigere utgave av den nåværende maskinvaren.

Representanter fra Microsoft svarte på ryktene for et par dager siden, og en ikke navngitt person fra selskapet forkastet dem. Nå har ryktene fått nytt liv, for selveste Microsoft-sjef Steve Ballmer skal ha sagt at det kommer en ny konsoll neste år.

Det er nettsiden TG Daily som hevder at Ballmer fortalte om konsollen under en tale han holdt i går. Han skal ha snakket om en ny konsoll med kamerateknologi som kontroll. Dessverre har de ingen direkte sitater fra Ballmer. Det han beskriver kan like gjerne referere til Natal, og ikke nødvendigvis en egen konsoll for kameraet.

Lavere rangerte Microsoft-folk har vært raskere med å svare denne gangen. Larry «Major Nelson» Hryb har oppdatert sin blogg for å dysse ned Ballmers uttalelse. Han påpeker at Microsoft bare er halvveis gjennom den nåværende konsollgenerasjonen, men han avkrefter heller ikke uttalelsen.

Klarere tale kommer fra produktsjef Aaron Greenberg, som har snakket med Kotaku:

– Vi slipper ingen ny konsoll på en god stund. Jeg er ganske sikker på at han snakket om Project Natal.

Greenberg gjentok også det Hryb sa om at Microsoft bare er halvveis gjennom denne konsollgenerasjonen. Da han ble spurt direkte om Microsoft vurderte å selge Natal sammen med en ny utgave av Xbox 360, avviste han ikke at det hadde vært en mulighet:

– Ja, vi har vurdert det, men vi har ikke sluppet noen detaljer om noe slikt.

Han fortsetter:

– Det vi har fortalt er at Natal kjører på Xbox 360, så det er ingen ny maskinvare du må kjøpe. Vi gjør noe som er unikt. I stedet for at du må investere i en ny generasjon maskinvare lar vi deg heller utvide den nåværende. Den nåværende generasjonen er allerede velprøvd, og vi utvider dens levetid med en rekke nye opplevelser knyttet til Project Natal.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden