Moons of Madness

Funcom byr på Halloween-grøss i Moons of Madness

Norske Rock Pocket kombinerer utforsking på Mars med uhyggelige Lovecraft-elementer.

Etter Mutant Year Zero: Road to Eden-suksessen, har Funcom for alvor funnet seg til rette som utgiver. Ved siden av det kommende strategispillet Conan Unconquered har selskapet tatt på seg flere prosjekter, og denne uken var tiden inne for å avduke Moons of Madness.

Moons of Madness.
Funcom

Spillet – som utvikles av norske Rock Pocket Games – skal etter planen lanseres til Halloween i år, og datoen er ikke tilfeldig valgt. Moons of Madness spiller nemlig tungt på både grøss, gru og en heftig dose Lovecraft-skrekk.

Spillere trer inn i rollen som Shane Newehart, en tekniker som er stasjonert ved Invictus-basen på Mars. Forskere har oppdaget en kodet melding på planeten, og som de nysgjerrige krekene vi mennesker er, tar det ikke lang tid før arbeidet er i gang med å løse mysteriet.

Neweharts jobb er ganske enkelt å drive vedlikehold av basen, men som alle som har sett en skrekkfilm vet så alt for godt begynner ting raskt å gå galt. For å knekke koden og unnslippe grusomhetene blir spillere nødt til å løse en rekke gåter og puslespill, men utover det vil ikke Funcom røpe altfor mye enda.

Norsk samarbeid

Om spillet høres kjent ut er nok ikke det så rart, da Rock Pocket både har vist frem spillet og fått støtte fra norsk filminstitutt tidligere. Med Funcom i ryggen er målet imidlertid å løfte opplevelsen til nye høyder.

– Med støtte fra Funcom har vi fått muligheten til å gjøre alle de tingene vi har ønsket å gjøre med spillet og historien. Moons of Madness har vært et lidenskapsprosjekt for oss, et som vi har jobbet med innimellom andre titler for andre utgivere, og at vi nå kan fokusere fullt og helt på dette er som en drøm som går i oppfyllelse, forteller Rock Pocket-sjef Ivan Moen i en pressemelding.

Som Funcom avslører vil Moons of Madness inkludere temaer fra Secret World Legends, og begge spillene er satt i samme univers. Man trenger imidlertid ikke ha spilt det ene for å forstå det andre, forsikrer utgiveren.

Moons of Madness kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 31. oktober.

Funcom lager også spill basert på Dune.
Minst tre prosjekter er underveis »

Siste fra forsiden