Funcom har solgt 480 000 eksemplar av Conan Exiles

Slapp nylig salgstall, og er godt fornøyde.

Funcom

Det har gått litt opp og ned for den norske spillutvikleren Funcom gjennom årene, men deres seneste storsatsing Conan Exiles ser ut til å bli en skikkelig hit. I selskapets ferske kvartalsrapport har selskapet nå publisert salgstallene for spillet, og de gir god grunn til optimisme.

I løpet av de første 28 dagene etter Early Access-lanseringen den 31. januar har Conan Exiles solgt i over 480 000 eksemplarer. Dette gjør at salget kvalifiserer til «ekstremt bra», ifølge utvikleren.

Det har allerede ligger i kortene en stund at Funcom potensielt har skutt en liten gullfugl med sin seneste storsatsing Conan Exiles, etter at spillet både har toppet Steams bestselgerliste og tjente inn utviklingskostnadene kun én uke etter Early Access-lanseringen.

Funcom

Fremdeles svak økonomi

Funcom benytter ellers kvartalsrapporten til å påpeke at de er klar over at den tidlige versjonen av spillet har en del feil og tekniske problemer, og at dette er grunnen til at spillet for øyeblikket har noe blandede anmeldelser på Steam. Ifølge studioet jobbes det med å fikse problemene. Spillet skal hittil ha fått 18 oppdateringer.

Det er ingen tvil om at selskapet trenger en suksess. Kvartalsresultatet endte med en omsetning på litt under 1,7 millioner dollar, ned fra 2,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Studioet noterte et netto tap på 936 000 dollar. Funcom forklarer nedgangen med at selskapets Internett-baserte spill er i ferd med å aldres, med synkende salgstall.

Conan Exiles er et overlevelsesspill hvor man er befinner seg i eksil i en farlig ødemark og må dyrke jorda, jakte på ville dyr og bygge tilholdssteder for å overleve I tillegg blir spillere nødt til å forsvare seg mot monstre, kannibaler og fiendtlige spillere.

Her er vår sniktitt på Conan Exiles »

Siste fra forsiden