Conan Exiles topper Steams bestselgerliste

Pågangen til Funcoms overlevelsesspill har overgått utviklerens forventninger.

Funcom

Tirsdag 31. januar ble Conan Exiles lansert i Early Access, og siden den gang har ligget som nummer én på listen over bestselgende titler i nettbutikken Steam. Mottakelsen fra spillere har foreløpig vært blandet – i skrivende stund er 64% av spillets brukeranmeldelser positive – men den store pågangen lover i hvert fall godt for overlevelsesspillet.

Funcom jobber med å forbedre Conan Exiles-opplevelsen.
Funcom

De foreløpige spillertalene ligger faktisk godt over Funcoms forventninger, noe som har skapt litt hodebry for utvikleren:

– Antall spillere har overgått våre forventninger nå i startfasen, noe som har medført initielle kapasitetsproblemer som vi arbeider hardt med å løse, fortalte Funcom-direktør Ole Schreiner til nyhetsbyrået TDN Finans på onsdag.

Mange oppdateringer

I en melding på Steam skrev Funcom torsdag at arbeidet med å oppnå bedre serverstabilitet har fått førsteprioritet. Utvikleren forklarte riktignok at det ikke bare er én enkelt årsak til problemet, men flere årsaker som må løses hver for seg:

– I løpet av testingen vi gjorde før lansering registrerte vi andre ytelsesprofiler enn nå. Mange variabler var forskjellige, fra maskinvaren som driver serverne, til spillernes oppførsel i spillet og hvor lenge serverne holdes gående. Vi jobber hardt for å fikse problemene og komme oss tilbake til ytelsen vi observerte før lansering, meldte Funcom.

Siden Early Access-lanseringen har overlevelsesspillet fått flere store og små oppdateringer.
Funcom

Siden tirsdag har utvikleren sluppet en rekke oppdateringer til spillet, som blant annet tar sikte på å rydde opp i serverproblemene. Løsninger på en rekke mindre problemer har også blitt implementert, og i og med at Conan Exiles er i Early Access kan spillere vente seg mange flere store og små justeringer i månedene som kommer.

Conan Exiles er foreløpig kun tilgjengelig på PC, men det skal komme til Xbox One en gang til våren og deretter til PlayStation 4 ved en senere anledning. En endelig lanseringsdato for spillets fullversjon er ikke fastsatt.

Lurer du på om PC-en din er kraftig nok for Conan Exiles?
Se de offisielle systemkravene for overlevelsesspillet her »

Siste fra forsiden