Funcom mottar storinvestering fra svenskene

89 millioner friske kroner går inn i studioet.

Funcom

Det norske spillstudioet Funcom har lenge slitt med å holde hodet over vannet økonomisk, men har funnet redningen i den nyeste satsingen Conan Exiles. Nå har studioet et par nye, store nyheter på gang som får store konsekvenser for veien videre.

I en pressemelding kunngjør Funcom at de har sikret seg 10,6 millioner dollar i investeringer fra fondet Ny Teknik, eid av den svenske storbanken Swedbank. Dette tilsvarer cirka 89 millioner norske kroner.

Funcom

Verdsetter studioet mer enn markedet

Som nettavisen E24 melder innebærer investeringen en aksjepris på 2,6 kroner per aksje, som skal være 18 prosent mer enn det markedsprisen lå på før investeringen. Investorene verdsetter med andre ord selskapet høyere enn markedet, noe sjefen i studioet satte stor pris på.

Endelig er det noen som ser det samme potensialet som jeg har sett i Funcom i alle disse årene, sa Funcom-sjef Rui Casais under en presentasjon, som rapportert av E24.

I tillegg til den nye investeringen kunngjør Funcom også at de har slått seg sammen med et annet selskap, underholdningsselskapet Cabinet Group LLC , om å etablere et helt nytt selskap kalt Heroic Signatures. Dette selskapet skal holde og forvalte rettighetene til Funcoms intellektuelle eiendom, deriblant Conan.

Formålet med dette initiativet er å fokusere på lisensiering av eiendommen til tredjepartsaktører med en ambisjon om at mange nye spill skal vokse fra disse universene. Ifølge Funcom-sjefen er håpet at dette igjen skal sikre selskapet en jevn inntektsstrøm på sikt.

Conan Exiles slippes til våren neste år: Vi har prøvd den tidlige Early Access-versjonen av spillet »

Siste fra forsiden