Funcom - The Outsiders

Funcom sikrer seg studioet til tidligere Battlefield-designer

Åpner samtidig opp et nytt kontor i Romania.

Konseptkunst fra Metal: Hellsinger.
Funcom

I en pressemelding forteller Funcom at de har sikret seg aksjemajoritet i det svenske spillutviklingsstudioet The Outsiders.

The Outsiders ble først stiftet i 2015 av to DICE-kolleger: David Goldfarb som tidligere har vært sjefsdesigner hos DICE på blant annet Battlefield 3, Battlefield: Bad Company 2 og PayDay 2, og Benjamin Cousins. Deres første prosjekt – Darkborn – kom seg aldri ut døren, og ble kansellert i 2020. Utvikleren jobber for tiden med en blanding av et førstepersons skytespill og rytmespill kalt Metal: Hellsinger, som Funcoms står som utgiver av.

Funcom-sjef Rui Casais sier i pressemeldingen at de har hatt øynene på The Outsiders lenge, etter at han fikk Metal: Hellsinger-pitchen servert over en frokost under Game Developers Conference for noen år siden.

– Mengden med talent, kreativitet og originalitet som The Outsiders tilføyer spillindustrien er utrolig, og vi er svært glade for å væe en del av reisen deres fremover. Dette partnerskapet vil også la Funcom få dra nytte av den store talentbasen i Sverige. Hovedfokuset deres vil fremdeles være Metal: Hellsinger, men den nye avtalen vil gjøre det lettere for våre team å støtte hverandre, sier Funcom-sjefen om oppkjøpet.

David Goldfarb, kreativ leder i og medgrunnlegger av The Outsiders.
The Outsiders

David Goldfarb er også spent på samarbeidet videre.

– Vi har hatt et glimrende samarbeid med Funcom siden vi møttes på GDC. Det er sjelden vi får jobbe med partnere som er så jornære, ærlige og åpne som de har vært med oss i løpet av utviklingen av Metal: Hellsinger. Vi føler oss heldige som får bli med i Funcom og utvikle forholdet mer samtidig som vi skal få The Outsiders til å vokse i nye og spennede retninger, sier han i pressemeldingen.

Studioet forteller at de nå sikter på å vokse fra 30 til 45 ansatte.

Åpner nytt kontor i Romania

The Outsiders som studio vil bestå som før. Nå ønsker de å oppskalere stabben for å fortsette jobben med Metal: Hellsinger og andre prosjekter.

I samme åndedrag forteller Funcom at de planlegger å åpne et nytt kvalitetssikringskontor i București, Romanias hovedstad. Planen er at dette nye kontoret skal fungere som hovedkontoret for kvalitetssikring av spillene.

Fra før av har Funcom kontorer i Oslo, Lisboa og Raleigh.

De siste årene har Funcom gjort seg mest bemerket med Conan Exiles, et onlinespill basert på den kjente lisensen. De har også publisert Mutant Year Zero, og jobber med et nytt, ukjent spill utviklet av Games Farm som skal slippes i 2021. I tillegg jobber studioet med et nytt spill basert på Frank Herberts bokserie Dune.

I fjor ble Funcom heleid av kinesiske Tencent, etter at selskapet kjøpte opp alle aksjene til det norske spillselskapet for 1,33 milliarder kroner.

Les også
Funcoms neste Dune-prosjekt er et overlevelsesspill i en åpen verden

LES OGSÅ: Nå skal Funcom lage nye Dune-spill »

Siste fra forsiden