Funcom vil åpne dørene til Lego-spillet sitt

Den norske utgiveren annonserer åpen betatest i sommer.

Funcom

Om du gleder deg til å leke i Fucoms virtuelle Lego-verden har den norske utvikleren godt nytt til deg. De vil nemlig lansere en åpen betaversjon av Lego Minifigures Online i juni.

– Åpen beta er en viktig milepæl for alle spill, og jeg kan på vegne av teamet si at vi synes det er utrolig spennende at alle spillere, både unge og gamle, snart får muligheten til å oppleve Lego Minifigures Online, sier produsent Lawrence Poe i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Dette er en uvurderlig mulighet til å samle feedback direkte fra spillerne. I løpet av sommeren kommer vi til å bruke disse tilbakemeldingene til å fokusere innsatsen vår der den trengs mest.

Virtuell samlemani

Lego Minifigures Online er basert på Legos Minifigures-serie med leketøy, og lar spillerne samle figurer og bruke dem i ulike eventyr. Vi fikk Jens Erik Vaaler til å ta en titt på spillet i fjor, og han mente det virket som et interessant tillegg til MMO-sjangeren.

– Spillet byr på ganske enkel moro, men den grunnleggende LEGO-formelen er morsom nok til at man kan lage gode spill av det. Slapstick-humoren er i tillegg universell nok til å treffe både store og små. Spørsmålet er om innholdet vil være givende og variert nok til å holde på brukerne, skrev han i sniktitten.

Spillet lanseres som et såkalt «free to play»-spill, basert på mikrotransaksjoner. Lanseringen av fullversjonen vil etter planen finne sted i høst, og skal ikke påvirkes av at Økokrim etterforsker selskapet for markedsmanipulasjon i forkant av The Secret World-lanseringen.

Siste fra forsiden