Funcom spår dårlig salg for The Secret World

Tror spillet vil selge under halvparten så mye som ventet.

I en børsmelding fredag morgen forteller det norske spillselskapet Funcom at det knapt én måned gamle The Secret World neppe når de forventede salgsmålene. I forkant av lanseringen hadde Funcom presentert to ventede salgscenario for spillet, men i dagens børsmelding fortelles det at det er sannsynlig at ingen av de to kan nås.

– Under halvparten av Age of Conan

Den laveste av de to målscenarioene var å oppnå omtrent samme salg og brukerbase som Funcoms forrige spill, Age of Conan. Dette ville i så fall ha betydd et salg på like over en million kopier av spillet, samt en gjennomsnittlig brukerbase på 280 000 spillere.

Ikke fornøyd med kritikermottagelsen.

Faktisk spår Funcom at The Secret World vil ende opp med mindre enn halvparten av Age of Conans tall.

Funcom er heller ikke strålende fornøyd med kritikermottagelsen, og bruker Metacritic-gjennomsnittet for å illustrere dette. På nåværende tidspunkt har The Secret World 72 av 100 på karaktersamlesiden, noe Funcom anser som relativt lavt. De tror Metacritic-snittet har påvirket salget i negativ retning, ettersom The Secret World er et helt nytt og ukjent konsept.

Vår anmelder klinket for øvrig til med en 8 av 10, og følte at den hemmelige verdenen absolutt var et sted det var verdt å besøke.

Igangsetter tiltak og kutt

For å bøte på tallene har Funcom iverksatt flere tiltak. Det første har allerede funnet sted; The Secret World ble lansert på Steam tidligere denne uken. Videre tenker utvikleren å fortsette med jevnlige oppdateringer og forbedringer for å holde på brukergruppen.

Fremtden er usikker for den hemmelige verdenen.

Utvikleren forteller også at de kommer til å gjøre enkelte kutt fremover:

– Funcom implementerer for øyeblikket flere kostnadsdempende tiltak på grunn av et lavere enn forventet overskudd fra The Secret World, står det i børsnoteringen.

Mer positivt er det at spillerne ser ut til å være mer fornøyde med The Secret World enn de var med Age of Conan. Foreløpig har spillerne gitt spillet en brukerkarakter på 8,4 av 10 i Metacritic-snitt, noe Funcom ser ut til å være godt fornøyde med.

Samtidig åpnet Funcom-aksjen i dag med begredelige tall. Aksjen var ved børsåpning helt nede på 3,53 kroner per aksje etter å ha ligget like under 8 kroner i går kveld.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Smertefri The Secret World-lansering Les også: Anmeldelse: The Secret World

Siste fra forsiden