Game Over, Jack Thompson

Ferdig som advokat

Kjendisadvokat Jack Thompson er nå bare kjendis.

Amerikanske Jack Thompson har lenge vært en skarp kritiker av dataspill, og har hatt en viss troverdighet ved å vise til sitt advokatembete.

Torsdag ble imidlertid Thompson fratatt dette embetet på livstid av høyesterett i Florida. Thompson var blant annet tiltalt for falske forklaringer, at han med vilje har søkt å skjemme ut eller forsinke en tredjeperson ved en rettsak og at han har oppført seg uærlig og bedragersk i jobben.

Nå har dette altså kostet Thompson levebrødet, han har nemlig fått 30 dager på å legge ned sin praksis. Den kontroversielle amerikaneren kan anke saken, men da må et medlem av Floridas advokatforening (med et godt rykte) gå god for ham.

Hovedpersonen selv mener dommen er en personlig hevn mot ham, siden han selv sto bak et sivilt søksmål som satte Floridas advokatforening og statens sju høyesterettsdommere i et dårlig lys for brudd på hans borgerrettigheter.

– Tidspunktet for dette avslører motivasjonen. Det er en hevn for det føderale søksmålet. Med så dumme fiender trenger bare Thompson de lojale vennene han har, skriver Thompson i en pressemelding ifølge Gamespot.

Thompson har vært kritisk til spill helt siden Doom kom ut i 1996, til Grand Theft Auto IV så dagens lys i år. Nå spørs det om den tidligere advokaten makter å fortsette den krasse kritikken i tiden fremover.

Siste fra forsiden