Gearbox saksøker 3D Realms for bruk av Duke Nukem-navnet

Reagerte på teaser for nytt Duke Nukem-spill.

3D Realms

Det de fleste antakelig tenker på når de hører navnet Duke Nukem er endeløse forsinkelser, en vanvittig kaotisk utvilingsperiode med tilhørende søksmål, og et sluttresultat som på toppen av det hele ikke innfridde i det hele tatt.

Men det var Duke Nukem Forever. Nå har det dukket opp informasjon om et nytt Duke Nukem-spill, og jammen har ikke dét spillet også allerede utløst et søksmål.

Som blant andre nettstedet Joystiq melder er et spill med tittelen Duke Nukem: Mass Destuctrion nylig blitt kunngjort via en teaser-nettside kalt alloutofgum.com og en Facebook-side. På Facebook er spillet beskrevet som et «isometrisk action-rollespill for PC og Playstation 4», og det er 3D Realms og danske Interceptor som står bak.

Duke Nukem Forever satte ikke et punktum for dramaet likevel.

Uautorisert spill

3D Realms er studioet som opprinnelig stod bak Duke Nukem-spillene, men under den turbulente utviklingfasen til Duke Nuke Forever ble merkevaren solgt til selskapet Gearbox Software, som også overtok det videre arbeidet med spillet.

Dermed har altså ikke 3D Realms og Interceptor loven på sin side når de nå bruker navnet på nytt, og Gearbox har følgelig levert et søksmål mot de to selskapene.

– Etter å ha solgt Duke Nukem til Gearbox i 2010 har 3D Realms tydeligvis forsøkt å overbevise andre om at salget aldri fant sted. Resultatet er at 3D Realms og Interceptor tilsynelatende nå har startet en uautorisert utviklingsprosess, heter det i søksmålet.

3D Realms innrømmer overtramp

Blant «bevismaterialene» i saken er en signert uttalelse fra både 3D Realms-sjefen Scott Miller og en av skaperne av Duke Nukem-figuren George Broussard, hvor de innrømmer at det annonserte Duke Nukem: Mass Destruction er et brudd på opphavsretten.

Hva som skjer med Duke Nukem: Mass Destruction er ennå uvisst, men antakelig må spillet kanselleres eller endre navn.

Duke Nukem 3D ble blitt lansert i oppdatert utgave i fjor. Nå har den nye versjonen fått samarbeidsmodus for åtte spillere.

Siste fra forsiden