GGL vil ha dataspill i OL

Global Gaming League (GGL) jobber nå for å få med å få spilling inn som tilskuersport i OL.

Global Gaming League jobber nå for å få spilling til å bli en del av neste års sommerleker i Peking. Ted Owen fra GGL har snakket med CNN Money, og fortalt at spill fortjener å bli sett på som en ikke-tradisjonell sport, og at det ville bringe noe til de olympiske leker som appellerer til yngre aldersgrupper hvor interessen for tradisjonelle OL-øvelser ikke er like stor som hos deres foreldre.

Kampanjen for å få spill inn som tilskuersport kan raskt vise seg å bli vanskelig, etter som de olympiske leker ikke har hatt noen tilskuersport siden 1992. Dessuten sliter tilhengere av andre utradisjonelle idretter, som sjakk, billiard og bowling, med å få aksept for sine favorittsporter hos den internasjonale olympiske komité (IOC).

I tillegg kan de risikere å møte sterk motstand fra IOC, rett og slett fordi organisasjonen ikke er spesielt begeistret for at dagens ungdom lar kroppene sine forfalle foran dataskjermene. De jobber med en stor kampanje for å få ungdom ut i fysisk aktivitet, og Ed Hula (som er redaktøren i det olympiske nyhetsbrevet Around the Ring) sammenligner det med å prøve å få IOC til å offisielt sette pris på røyking.

GGL ser imidlertid ut til å ha møtt interesse hos den kinesiske regjeringen, som de i lengre tid har forhandlet med. Ted Owen forteller at forhandlingene med Kina er inne i et godt spor, og at det vil være mye lettere for GGL å gå i gang med forhandlinger med IOC etter at Kina eventuelt har godkjent planene deres.

Om Kina sier ja, men IOC likevel ikke går med på å ta spilling inn i varmen, vil GGL gå i gang med prosjektet uansett. Da vil de i så fall ikke være en del av det offisielle OL-programmet, men i følge Owen vil de fortsatt kunne utnytte seg av oppmerksomheten rundt OL.

Siste fra forsiden