Anmeldelse

Ghosthunter

Er du redd for spøkelser? Om du er det, så er nok ikke Ghosthunter et spill for deg. Du finner ikke et spill mer tettpakket av spøkelser enn dette. Sonys eget produksjonsselskap gir deg mulighet til å leke spøkelsesjakt på PlayStation 2, tør du?

Side 1
Side 2
Side 3

Det var rundt midten av 90-tallet at spill som Resident Evil entret PlayStation med storm og satte standard for grøssersjangeren innenfor TV-spill. Siden har vi opplevd mange iskalde grøss nedover ryggen, ved hjelp av spillserier som Silent Hill og Dino Crisis. Ghosthunter fremstår som en snill lillebror av de overnevnte spillseriene, og virker også sterkt inspirert av spillserier som Tomb Raider. I Ghosthunter er det ikke blod, gørr eller kjøtthungrige zombier som dominerer, men den kalde, gufsende følelsen av å være alene i en verden full av spøkelser.

Spøkelsesjakt
Du trer inn i rollen som Lazarus Jones; en eplekjekk, naiv ung mann som tjener til sitt daglige brød ved å jobbe som politibetjent i Detroit Police Department. I rollen som Lazarus er du, sammen med din kollega Anna Steele, sendt ut for å etterforske mistenkelige forsvinninger og dødsfall ved en nærliggende skole. Dere skiller lag inne i bygningen, og du går for å sjekke i underetasjen etter spor. Du oppdager snart at skolebygningen inneholder langt mer enn nedslitte, dårlig ventilerte klasserom.

I kjelleren finner du et hemmelig laboratorium bygd av en gal professor, som nå - i likhet med mange av elevene - er forduftet. Ikledd den noe dumdristige Lazarus skikkelse, trykker du på en knapp som gjør at hundrevis av spøkelser flyr ut av en beholder. Tabbe! Laboratoriet våkner til liv, og et digitalt hologram gir deg klar beskjed om at du må få spøkelsene tilbake. Man skulle tro at dette var en oppgave vrien nok, men nei da. Som så mange ganger før i både film og spill blir en vakker dame tatt til fange. I dette tilfellet er det kollegaen din som blir bortført rett foran øynene på deg, av et spøkelse.

Så er historien for spillet satt. Motvillig tar du (Lazarus) på deg oppgaven som spøkelsesjeger. Du blir teleportert ut av skolen, og til et fremmed sumpområde hvor spøkelsene har tilholdssted. Som hjelpemiddel til å fange spøkelsene får du med deg en spesiell spøkelsespistol, som tapper spøkelsets krefter slik at det kan fanges inne i en slags granat som man må kaste på dem (noen som sa Pokèmon?). I ren Resident Evil-stil skal du videre finkjemme terrenget etter hjelpemidler som kan hjelpe deg videre, eller ark og avisutklipp som kan gi deg innformasjon om spøkelser og omgivelser.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden