Gir du blod i Danmark, får du et PlayStation-spill

I Norge får du spille Bloodborne før alle andre hvis du blir blodgiver.

Sony

Våre naboer i Danmark kan smykke seg med ett PlayStation-spillet neste uke, dersom de er villige til å donere blod.

Det uvanlige påfunnet som går under navnet «Giv ditt blod for Bloodborne» og er et samarbeid mellom det danske PlayStation-leddet og den danske blodgiverorganisasjonen GivBlod. De hele skjer selvfølgelig i sammenheng med den nært forestående lanseringen av PlayStation 4-spillet Bloodborne 25. mars.

Bloodborne er blant spillene danskene kan vinne.

Kampanjen har som mål å sette et søkelys på at det trengs flere doneringsvillige menn i landet. Det hele skjer mandag 23. mars i København.

– Alle som enten donerer blod eller melder seg som bloddonor hos GivBlod under arrangementet, får som takk for deres gode gjerning det nye PlayStation 4-spillet Bloodborne eller et annet PlayStation-spill. Et terningkast avgjør premien, foteller pressemeldingen.

I tillegg kan en heldig tilfeldig person snuble blodfattigere fra arrangementet med en PlayStation 4 med Bloodborne-tema under armen.

Norsk kampanje også

Den norske kampanjen vil også trekke nye givere.

Også i Norge arrangeres et lignende arrangement. Sammen med GiBlod.no vil norske PlayStation åpne dørene hos House of Nerds i Oslo lørdag 21. mars mellom 18:00 og 22:00. Der kan man registrere seg som blodgiver, og blir dermed med i trekningen av en PlayStation 4. De oppmøtte kan også få spille Bloodborne, men får ikke med seg et spill hjem slik danskene gjør.

Også i Norge trengs det flere blodgivere, og nettstedet GiBlod.no melder om at det er stor etterspørsel etter flere doneringsvillige.

– Sykehusene klarer for tiden ikke å få registrert nye givere i samme tempo økningen i forbruket og vi må tappe våre givere flere ganger i året i forhold til hva de gjør i land vi kan sammenligne oss med. Dette setter beredskapssistuasjonen i landet i fare - både en katastrofe eller en epidemi vil i spesielle situasjoner kunne lamme vårt land, forteller de om situasjonen.

Her kan du lese mer om Bloodborne »

Siste fra forsiden