Gizmondo kommer til Norge

Nå kommer det snart en ny håndholdt konsoll på det norske markedet - Gizmondo, fra Tiger Telematics, skal lanseres i mai.

Det er ikke bare Nintendo, Sony og Nokia som kan lage håndholdte konsoller. Gizmondo, fra Tiger Telematics, kommer med en 400Mhz-prosessor, grafikkbrikke fra nVidia (GoForce 3D 4500), innebygd GPS-teknologi, 2.5 tommers LCD-skjerm med høyoppløsning, mulighet for trådløs flerspiller (ved hjelp av bluetooth) og "D-Pad"-kontroller med åtte retninger i stedet for fire.

På spillsiden kan Gizmondo skryte av at titler som Richard Burns Rally, Conflict Vietnam, Sticky Balls, Colors og Jenson Button - Chicane er under utvikling for systemet. For øyeblikket er utvalget heller begrenset, og inkluderer en nyversjon av C64-klassikeren Trailblazer og et spill som heter Gizmondo Motocross 2005. I tillegg til å ha støtte fra utgivere som SCi, har Tiger Telematics kjøpt Warthog Studios og satt dem til å lage Gizmondo-eksklusive spill.

Konsollen har også et integrert digitalkamera, mulighet til å laste ned MP3-musikk og filmer fra nettet, sende og motta SMS og MMS-meldinger, surfe på nettet (ved hjelp av WAP-teknologi) og mye mer. Prisen på standardpakken vil ligge på omkring 3000 kroner, og konsollen skal lanseres i de nordiske regionene den 19. mai. For mer informasjon om hva Gizmondo har å by på, kan du besøke det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden