Intervju

Glem fascismen - bli 1337 i dag!

Helt siden en blanding av vaselin, smør og lim fant veien til håret til enhver tøff, kviseinfestert, amerikanisert, Cadillac-tilbedende ungdom for noen tiår siden, har ungdommer hatt en trang til å bekjempe overmakten, være radikale og stille spørsmål ved samfunnet.

Det er for eksempel ikke tilfeldig at amerikanske ungdommer har vært gründere på dette feltet, blant annet ga de verden flowerpower-bevegelsen i sin tid, en bevegelse vi fremdeles kan se resultater av i våre foreldre. Kombinasjonen dop, sex, musikk, fred og psykedeliske fargesammensetninger er noe som kan gi enhver stolt, tilsynelatende konservativ forelder en reflekterende tåre i øyekroken, og gi opphav til grundige formaninger mot dagens ungdom innenfor problematikker de selv utforsket i sin tid. Men tidene forandrer seg fort, og flowerpower-generasjonens idealer er for lengst gått tapt. Dagens erstatning er et verdensomspennende opprør der ungdommene er brutale, onde og selvtitulerende, et opprør som involverer ungdommer uavhengig av rase, kultur og bakgrunn, et opprør som kalles 1337.

I dagens samfunn eksisterer det i praksis to verdener; den ekte og den digitale. De er hverandres nemesis. Den virkelige verden er underlagt ideologiske ideer tenkt ut av filosofer, samfunnsvitere og andre kyndige personer. Disse ideene er tilrettelagt et ulydig folk som trenger disiplin, lover og regler for å leve ut sine liv i fred og deretter visne rolig hen. Disse ideene er evighetens apostler! De dyrker et maskineri der mennesker er dens bolter, penger er dens elektrisitet, liv er dens produksjon og døden er dens forbruker.

Et eviggående maskineri med evolusjonen og vitenskapen som eneste ekspanderingsarbeidere. En 1337-bevegelse kunne aldri blitt startet under slike forhold. En slik bevegelse trenger en fri, individualistisk fokusert verden der etikk og moral er ikke-eksisterende, der rett og galt er begravd under et hav av synd, der fornuften alltid taper over instinktet. En slik bevegelse trenger med andre ord den digitale verden. I det totalt mislykkede anarkiet som har oppstått på Internett har 1337 fri utfoldelse til å ramme enhver utenforstående uten å bekymre seg et dugg om lovpålagt straff, eller at det i det hele tatt er en organisert, kommunell makt som kan gripe inn.

Frister dette? Vil du bli en ond, sadistisk jævel som kynisk plager uskyldige folk til de blir grå i håret de allerede har revet av? Er du egentlig en forbanna plagsom idiot som verken har vett eller forstand og vil komme ut av skapet? Hvorfor ikke gjøre det i trygge miljøer sammen med folk som forstår deg. Bli 1337 i dag, og ta del i en verdensomfattende, organisert, kameratslig gjeng. Du vil få oppleve variert arbeid hvor du kan utfolde deg fritt. NB! Du må være 14 eller yngre.

Er du klar for å bli 1337, kan du lese videre. Er du ikke, burde du for din egen del stikke, ellers skal jeg med mine über1337 haxxorkrefter roxxore deg i dass2k!

Dagens situasjon
Først og fremst, det finnes forskjellige dojoer (skoler). Hver dojo har sitt eget 1337-alfabet og en egen radikal tolkning av den generelle moralske oppfatningen vi finner i den virkelige verden. Disse dojoene er innordnet i et system der graden av deres tolkning og ideologiske tenkning bestemmer deres posisjon på en høyre/venstre-inndelt linje. De på høyresiden er klart mest radikale når det gjelder for eksempel behandling av 80|<|<4|\|3r3>olk som ikke er 1337), å lure folk innad i 1337-miljøet og å forvalte ressurser minst mulig hensiktsmessig. F34R r34|_ P162 ("Fear real Pigs") er eksempel på en slik dojo. For tiden blir det stadig høyere oppslutning rundt de høyreekstreme dojoene.

For majoriteten av 1337-forskerne er dette merkelig, for det har alltid vært en forståelse blant 1337-ene, en slags bisarr solidaritet og følelse av samhørighet. Men med økningen av høyreekstreme utøvere reises det grunnleggende, prinsippielle spørsmål ved hele bevegelsen., spørsmål som med sin territorielle signifikans i forhold til det ordnede systemet kan komme til å, for å si det på godt über1337; 2PR3|\|63 |-|3|_3 |)R1773|\| 71|_ |-|3|_\/373 ("sprenge hele dritten til helvete"). Så det råder fortvilelse, mistro og negativisme blant de som en gang så stolt kunne ta sin mentor digitalt i hånden, forkaste sin midlertidige tilværelse som 4PPR3|\|71C3 ("Apprentice") for å bli |\/|4273R ("Master"), og bære sitt røde/blå belte (avhengig av dojos posisjon) med overbærende glede. For ikke lenge siden var alle glade og fornøyde, og behøvde nesten ingen grunn til å gi hverandre smilies og greets i pose og sekk, men nå ser det ut til at mørkets time er kommet.

Men frykt ikke, for du vil bli instruert i en mer vennligsinnet, fornuftig og ikke minst hensiktsmessig dojo enn høyrebaserte dojoer. Du vil bli instruert i venstreorienterte Siri Virrevompa, og din trening begynner nå.

1. Alfabet
Siri Virrevompa er nokså konservative når det kommer til 1337-alfabet. Det er verken pipe, slash eller parantes i noen av bokstavene, kun tall. Grunnen til det er at gruppen føler det blir verre for bokkanere når de faktisk kan forstå en del av det som blir sagt. Moderasjonene fra det vanlige alfabetet er dermed som følger; 0O/1I/2S/3E/4A/6G/7T/8B. Lær deg dette, og bruk det uten noe form for ettertenksomhet. Øv deg med å dechiffere disse setningene:

 • J36 drømm3r 0m 70 600m6l4273r3 24mm3n!
 • J36 3r l337 06 k4n 3n 8347 om 71n6 20m 3r 2w337.
 • J36 3r d4 f0r h3lv373 1kk3 fj0r7122!!!

NB! En dojos eget alfabet brukes kun mot bokkanere. Innad i 1337-verdenen og under misjonæraktiviteter brukes det mest radikale 1337-alfabetet uansett.

2. Nick
Det første du må tenke på som 1337 er nicket. Det skal være dominant, irriterende, selvtitulerende og overbevisende. Gode eksempler er y0-m4m4 ("yo mama"; din mamma - er dum/er teit), uL71m473-H4xX0r-w1Z ("ultimate haxxor wiz(ard)"; underforstått: jeg er flink til å hacke) og d4M4N ("da man"; underforstått: jeg er mannen - i dine drømmer/du har ventet på). Vær ikke redd for å eksperimentere litt. Som tommelfingelregel pleier vi å si at så lenge moren din vil se på deg med skam etter du har presentert nicket, fungerer det.

3. Vokabulær
For å virkelig kunne integreres i et samfunn preget av intern språkbruk og dialekter, har 1337-bevegelsen utarbeidet sin egen slang, sitt eget vokabulær. Disse ordene er grunnstøtter i vårt miljø, definerer vår eksistens og gir mening til vårt arbeid. En setning hvor et slikt ord ikke er benyttet, er en setning du kan kaste i dass.

 • Adjektiv; über, hardcore, 2k, flaxxor, maxxor. Eks: "Überfett2k as, jeg er hardcore"/"Du har übermaxxor-flaxxor2k". (Bøyning lik for alle; 2k - mer 2k - mest 2k).
 • Verb; å roxxore, å haxxore, å flaxxore, eie. Eks: "Nå skal jeg roxxore deg"/"Nå skal jeg haxxore deg"/"Du flaxxora meg". (Bøyning lik for alle; Å roxxore, roxxorer, roxxora, har roxxora, hadde roxxora, skal roxxore).
 • Substantiv; roxxor, haxxor, flaxxor. Eks: "Jeg er en roxxor og haxxor, men ikke flaxxor". (Bøyning lik for alle; En haxxor, haxxoren, haxxorer, haxxorene).
 • Ikke glem å blande inn mye engelsk, for det syntes bokkanere er irriterende og teit. Eks; "Om jeg røyker ja, I like cigars, baby"/"Sorry to break it to you, men jeg hater deg, og skal roxxore deg i dass".

4. Angående operativssystemer
Du skal HATE Bill Gates. Du skal hate han, Microsoft og spesielt Windows. Det har absolutt ingenting med saken å gjøre om du bruker Windows til vanlig. Utgi deg alltid for å være en heldedikert Linux-bruker. Vil ikke folk tro deg finnes det flere enkle metoder for å overbevise dem om at du faktisk er en Linux-fantast;

 • Bruk sitater fra kultfilmer, selv om det ikke nødvendigvis er en passende anledning. Gjør dette irriterende ofte.
 • Ha en mening om absolutt alt. Det går rykter om at man faktisk må ha litt forkunnskap for å kunne ha en ordentlig mening om noe, men det er bare tull, trikset ligger i å være påståelig.
 • Kall hunden din Torvald.
 • Snakk internt (f.eks. "Skulle gjerne ha mounta hu").
 • Husk å le etter at en annen Linux-bruker har fortalt en vits (fort gjort å glemme).
 • Kall svigermoren din Bill.
 • Bruk disse ordene ofte: Debian, dev/home/, perl-script og CRON. Ikke bry deg om hva de betyr eller hvilken kontekst de står i, bare kast dem inn og le hjertelig av alle som ikke forstår hva du mener.

5. Alkohol
Vi har en eneste policy når det gjelder inntak av alkohol; drikker du, så skal alle få vite det. Spesielt angår dette IRC. Dette er såpass viktig at jeg føler dette må gjennomgås nøye.

 • Kvelden du drikker skal det være nickbytte til enten nickFULL eller nickFEST (husk CAPS).
 • Dersom du kommer hjem i løpet av natta, skal det første du gjør være å kaste deg på IRC. Du skal ha masse skrivefeil og hele tiden påpeke at du egentlig burde dratt til sykehuset for å pumpes.
 • Dagen etter skal du ha verdens verste bakrus, og selvfølgelig fortelle om alt det du gjorde den kvelden du drakk, som du egentlig ikke gjorde.

NB! Selv om du er avholds kan det være kjekt å late som om du er full innimellom, hvordan skal folk ellers respektere deg?

Tiden videre
Du har blitt instruert og opplært, og er nå en Apprentice. Klarer du å vise deg verdig gjennom en to ukers testperiode, vil du motta vårt røde belte og graden Master. Det du må ha i bakhodet løpet av denne perioden er at målet ditt rett og slett å være så plagsom som overhodet mulig. Du vil ikke få muligheten til å integreres i vårt miljø før du eventuelt er blitt Master, så det er ikke noe poeng i å dele ut digitale epler og eller på annen måte smiske for Mastere. For øvrig er det er tilleggspoeng for kreativitet, og klart trekk for å bruke latskapsmetoder som pingflood og nuke. Mine siste ord før jeg lar deg legge ut på veien til et på ingen måter bedre liv, er vårt motto som gjenspeiler en ekte roxxorhaxxors liv; "Plag bokkanere til du blir blå og de blir rød".

Siste fra forsiden