God of War kan få flerspillerdel

En jobbutlysing åpner muligheten for at Kratos får selskap.

Av Sonys mange stolte spillserier er nok God of War blant de større, i hvert fall i actionsegmentet. Det er ikke alle spill forunt å pusses opp i HD, men så er det ikke alle spill som har mottatt så unison ros som de to første spillene om krigsguden Kratos heller. Nå kan det se ut til at serien tar en bråvending.

Gamespot har snuset seg frem til en jobbutlysning det amerikanske spillstudioet har gjort. De er på utkikk etter en erfaren nettverksprogrammerer til God of War-teamet, og etterlyser noen med erfaring med å «designe og implementre systemer og verktøy som støtter nettverksbehov som internkommunikasjon og ledertavler».

Hadde dette vært bedre med en venn?

Mye tyder altså på at serien kan få en flerspillerdel med tiden. Det er i så fall ikke første gang et spillstudio velger å utvide bredden til en enspilleropplevelse. I senere tid har vi sett både BioShock 2, Uncharted 2 og Dead Space 2 få slik behandling. Dette har vært et hett tema i bransjen de siste årene.

Noen mener at flerspillerdeler ofte er et «must», andre vurderte det aldri engang. Noen mener sågar at flerspiller som regel skader spill. De lærde strides.

Det foreløpig siste spillet i kjernedelen av God of War-serien ble utgitt i fjor, eksklusivt til PlayStation 3. Det gjorde vår anmelder ekstatisk og vel så det, der han utnevnte spillet til det definitive actionspillet. SCE Santa Monica Studio har altså en hel del å leve opp til.

Siste fra forsiden