Google skal ha kjøpt Twitch for 6 milliarder kroner

Den ryktede avtalen skal ha blitt gjennomført nå.

Google skal ha sikret seg Twitch.tv.
Skjermbilde av Twitch.tv

I mai påstod jungeltelegrafen at Google jobbet mot et eventuelt oppkjøp av Twitch. De nyeste ryktene sier at denne avtalen nå skal være gjennomført.

Nettstedet VentureBeat hevder å ha hørt at Google nå har signert en avtale om å overta Twitch for 1 milliard dollar, eller over 6 milliarder norske kroner. Stort mer enn dette vet vi ikke ennå, og vi får heller neppe vite mer før avtalen blir offentliggjort.

Verken Google eller Twitch har kommentert den påståtte avtalen.

Goggles jerngrep

32 millioner personer så Leagie of Legends-finalen i høst. Flesteparten av disse så kampene via strømming.

Om det viser seg å stemme kan man trygt si at Google har sikret seg en stor plass i nettfilmsegmentet. Etter at de kjøpte YouTube for 1,65 milliarder dollar i 2006 har de allerede hatt et jerngrep om markedet, men med Twitch på slep har de også sikret seg verdens største videostrømmingstjeneste for spill.

Twitch har per dags dato flere konkurrenter som tilbyr direktestrømming av spill, men har en svært stor andel av markedet. Ifølge interne tall fra 2013 har nettstedet over 43 millioner seere hver måned, og gjennomsnittsseeren ser på strømmer i over 90 minutter hver dag. Blant konkurrentene finner vi Azubu.tv, Hitbox.tv og Ustream.com.

Twitch ble grunnlagt i 2011 av gründerne Justin Kan og Emmet Shear. Begge disse var involverte i det som den gang het Justin.tv – en strømmingsplattform der man kunne direktesende video over internett. Twitch var da tenkt som et sted for å samle alt av spillrelaterte strømmer, mens Justin.tv skulle dekke alt annet.

Har du lyst til å strømme mens du spiller?
Vi har laget en enkel guide som setter deg inn i strømming på Twitch.tv »

Siste fra forsiden