Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 er nede for telling etter et problem med spillets nyeste oppdatering

Oppdatert: Serverne er tilbake.

Sony Interactive Entertainment

Oppdatering 19. mars: Gran Turismo 7-serverne er tilbake igjen etter lengre nedetid, og spillere har igjen fått tilgang på hele spillet.

På Gran Turismos nettsider forklarer spillsjef Kazunori Yamauchi at teamet oppdaget en feil som gjorde at spillet ikke startet skikkelig. Denne feilen måtte ryddes opp i før serverne kunne skrus på igjen, og dette skal nå være ordnet med en ny 1.08-oppdatering.

Opprinnelig sak følger.

Store deler av Gran Turismo 7 er i skrivende stund utilgjengelige. Det kommer etter et problem med spillets nyeste oppdatering, som fortsetter å skape trøbbel for utvikler Polyphony Digital.

Gran Turismo 7 er midt inne i et veldig langt pitstopp.
Sony Interactive Entertainment

Serverne gikk ned for vedlikehold tidlig på torsdag 17. mars, men kom ikke opp igjen som planlagt. I en kort notis på spillets nettsider fortalte Polyphony kun at det var oppdaget en feil med oppdateringen, og at vedlikeholdsperioden ble forlenget.

Gran Turismo 7 krever at man er koblet til Internett for å spille. Uten tilkobling til spillets servere er man begrenset til arkadeløp og Music Rally-modusen, og fremdriften i spillet blir ikke lagret. Sånn har det vært nå i snart 24 timer.

Polyphony har ikke sagt noe om når man kan forvente å få tilgang på spillet igjen. Utvikleren beklager imidlertid for bryderiet og lover å si fra når serverne er oppe og går igjen.

Aggressive mikrotransaksjoner

Ved siden av å skape problemer har den nyeste Gran Turismo 7-oppdateringen har også fått krass kritikk fra spillere. Det ettersom den reduserer hvor mye penger man får i belønning for å kjøre løp.

Flere av løpene utbetaler nå langt mindre penger, og i noen tilfeller er beløpene halvert. Fans mistenker at dette er et utspekulert forsøk fra Polyphony på å få spillere til å bruke ekte penger for å kjøpe spillvaluta.

Sosiale medier flommer over med klager knyttet til spillets aggressive mikrotransaksjonsmodell. Flere peker også på måten Gran Turismo 7 deler ut tidsbegrensede invitasjoner til å kjøpe utvalgte biler, som setter press på spilleren til å enten tjene masse penger raskt eller ty til mikrotransaksjoner for å sikre seg bilen.

Polyphony har så langt ikke kommentert situasjonen.

Elden Ring har også fått en stor oppdatering.
Nå er flere av spillets beste våpen svakere »

Les også
Anmeldelse: Gran Turismo 7

Siste fra forsiden