Podkast

Retro Crew - Sesong 6, episode 4

Gunstar Heroes lar ikke spilleren kjede seg et eneste sekund

Retro Crews spillklubb har kost seg med klassikeren.

Treasure

Spillklubben er et konsept som vi skal kjøre omtrent annenhver episode av retrogaming-showet vårt, Retro Crew. Vi i Rad Crew-redaksjonen, og av og til medlemmer av Gamer.no-redaksjonen, kommer frem til et retro-spill vi skal spille, så sier vi fra til dere lyttere på den foregående episoden slik at dere også har sjansen til å spille det i forkant av episoden og gjøre deres egne erfaringer, samt sende inn kommentarer om spillet.

Gunstar Heroes har mye sjarm.

Denne gangen har vi spilt Treasure sitt shoot-em-up-spill Gunstar Heroes, opprinnelig utgitt på Sega Mega Drive i 1993. Det lett surrealistiske, kaotiske spillet er en fan-favoritt og det er lett å se hvorfor. Spillet varer kanskje ikke mer enn en times tid, men det lar ikke spilleren kjede seg et eneste sekund. I tillegg er det litt lettere å komme seg gjennom enn Contra og andre såkalte «bullet-hell»-spill.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Denne uken er det Audun Rodem, Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad som har kost seg gjennom spillet.

Plattformklassiker neste gang

Neste spill i spillklubben er nok en Sega-klassiker. Sonic CD skal til pers, og vil du spille med er det tilgjengelig på både Steam, PlayStation Network (på PlayStation 3) og Xbox Marketplace på Xbox 360. Frist for å spille og sende oss email med kommentarer er 15. februar. Gå til Retro Crews sider om spillklubben for mer informasjon.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Spillklubben om Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Slik er karrieren til grøsserkongen Shinji Mikami

Vi starter vår nye spillklubb

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden