Halo 3-dato klar

Tidspunktet for Master Chiefs ankomst på Xbox 360 er nå bekreftet.

Nå er det bare å markere datoen i kalenderen. Halo 3 slippes i Europa den 26. september i år, og dermed kan nedtellingen til en av de største lanseringene i underholdningsbransjen begynne.

Skjermbilde fra flerspillerdelen i Halo 3.

Microsoft forventer å sette salgsrekord fra dag én når tittelen lanseres i høst, og at salget vil overgå selv de største Hollywood-filmene som har kommet i år. Master Chief har virkelig blitt en stor stjerne på spillhimmelen.

Visepresident i Microsoft Interactive Entertainment Business, Peter Moore, hevder at Halo 3 er langt mer enn en spillansering.

– 26. september akter vi å levere et fenomen som vil sette sine spor i underholdningshistorien. Mennesker over hele verden vil få tilgang til en ny opplevelse som kan deles og nytes i årene som kommer, sier Moore i en pressemelding.

Optimismen er ikke ubegrunnet. Da Halo 2 ble lansert i 2004, ble det solgt spill for 125 millioner dollar i løpet av det første døgnet. Tre år senere er spillet fortsatt det mest spilte på Xbox Live, med nesten 1 milliard loggførte timer så langt.

I tillegg til å kunngjøre lanseringsdatoen, vil Microsoft i dag sparke i gang Halo 3 sin flerspillerbeta. Det hele begynner klokken 14.00 i dag, og vil vare til klokken 07.59 den 7. juni.

Siste fra forsiden