Halo 5 er annonsert

Bygges opp fra grunnen for Xbox One.

Microsoft

Microsoft har akkurat annonsert Halo 5: Guardians, det neste spillet i den populære Halo-serien. Spillet kommer til Xbox One, og skal lanseres i løpet av høsten 2015.

Halo 5: Guardians beskrives som et massivt prosjekt, og skal være mye større enn Halo 4. Utviklerne i 343 Industries sier det har mye mer innhold enn sin forgjenger, og skalaen skal også være større. I tillegg har de naturligvis tatt et kraftig teknologisk steg fremover.

Dette bildet blir utvilsomt analysert opp og ned og i mente. (Bilde: Microsoft).

Bygger på det utviklerne har lært

De ønsker ikke å si så veldig mye om spillet enda, men sier at de har lært mye fra Halo 4, og har blant annet en større forståelse av spillmiljøet rundt serien.

– Det er ikke en triviell oppgave å lage et Halo-spill som kjører på 60 bilder i sekundet, på dedikerte servere, i den skalaen og med den funksjonaliteten vi har drømt om i over et tiår nå. Det er en oppgave vi i 343 Industries tar veldig alvorlig, slik at vi kan levere det Halo-spillet tilhengerne fortjener, sier utvikleren.

De sier også at spillet er bygd opp fra bunnen av for Xbox One, og at selv om noen kjerneelementer hentes fra tidligere spill i serien har de investert mye i å utnytte seg av konsollens maskinvare og økosystem. Mye av språklyden i annonseringen indikerer et spill med omfattende online-elementer.

343 Industries lover å fortelle mye mer om Halo 5: Guardians i forbindelse med årets E3-messe, som finner sted i juni.

Halo-serien debuterte i 2001, og Windows-versjonen av det første spillet i serien fikk nylig en oppdatering fra originalskaperne i Bungie. Den sikrer at spillets online-del fortsatt blir tilgjengelig etter GameSpy-nedleggelsen.

Siste fra forsiden