Halo-nettspilling lever videre takket være fansen

Windows-versjonen kunne ha fått en bråstopp med GameSpy-stengingen.

Halo: Combat Evolved kom på Windows i 2003.
Microsoft

Etter at GameSpy-nedstengingen ble offentliggjort har både spillutviklere og -fans vært i villråde. Flere hundre spill mister nå sin innebygde flerspillerløsning, og langt fra alle har ressursene eller verktøyet som trengs for å få til en ny løsning.

Dette sto på spill.

En av de som faktisk kommer bra ut av det er Halo: Combat Evolved på Windows. Nylig ble det kjent at Bungie-utvikleren Roger Wolfson og et knippe fans puslet på en oppdatering til det 11 år gamle spillet med et mål om å finne et nytt hjem for nettspillmodusen.

Nettspilling og mer til

Fredag publiserte Bungie en liste over hvilke forandringer oppdateringen byr på. Og selv om sikringen av videre nettspillingsmuligheter kanskje var hovedfokuset er det langt fra det eneste som er endret.

I tillegg til å rette opp småfeil her og der har gjengen også gjort spillet mer kompatibel med moderne grafikkort, og åpnet for muligheten til å spille med betydelgi høyere oppløsninger enn tidligere. En nøkkelsjekksdatabase har også fått plass, noe som gjør det mulig å stenge ute folk som lager kvalm på serveren.

Halo: Combat Evolved får leve videre.

– Tusen takk til nettsamfunnsmedlemmene Technut, kornman00 og btcc22 for å ha hjulpet med å katalogisere og utforske problemene, noe som har gjort jobben med å rette de opp mye lettere, og til hele nettsamfunnet som har hjulpet oss med å teste oppdateringene, skriver Wolfson i forumet.

Særlig «btcc22» skal ha bydd på mye ekspertise. Halo-tilhengeren skal ha skrevet et nytt server-browser-program for Bungie som gjør det lettere å opprette og gå inn på servere.

Oppdateringen kan man laste ned via Bungies nettsider.

Usikker fremtid for over 50 EA-titler

Andre har hatt mindre hell med å finne løsninger på GameSpy-stengingen. EA mister for eksempel nettstøtte i over 50 spill, deriblant Crysis 2, Command & Conquer-spillene, Medal of Honor: Allied Assault, Battlefield 2 og Battlefield 1942. På nåværende tidspunkt har ikke utgiverhuset noen god løsning på dette, og ingenting tyder på at dette endrer seg med det første.

GameSpy har stått for spillservere i godt over 10 år, men etter 31. mai er det slutt. Dette betyr at en rekke eldre og nyere spill står uten nettspillingsløsninger. Kanskje mest notable på konsollfronten er Nintendo Wii-spillene Mario Kart Wii og Super Smash Bros. Brawl som knapt er 6 år gamle.

EA har for vane å rydde opp i serverne sine fra år til år:
I fjor stengte de FIFA 11, NHL 11 og NBA Live 11-serverne »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden