Halvparten kjøper ikke DLC

Halvparten kjøper ikke DLC

Det er fortsatt skepsis til nedlastbart betalinnhold.

Det er delte meninger om nedlastbart betalinnhold for spill, og selv om andelen spillere som er villige til å kjøpe slikt innhold ifølge en stude har gått opp med 43% i løpet av det siste året sier fortsatt 49% av spillere på Xbox 360 og PS3 at de ikke kjøper betalinnhold for spill.

Studien er foretatt av EEDAR, og tallene gjelder amerikanske spillere. Hvorvidt trenden er en annen i Europa sies det ingenting om.

Grafikk fra EEDAR.
Grafikk fra EEDAR.

Den viktigste årsaken til at spillerne ikke ønsker å kjøpe nedlastbart innhold oppgis å være hensynet til sikkerhet. Hele 47% av de som har svart på undersøkelsen gir dette som en av de viktigste grunnene til at de holder seg unna. Interessant nok later det ikke til at PSN-fadesen i vår påvirket dette tallet i særlig stor grad.

38% misliker det faktum at man ikke kan returnere nedlastbart innhold, mens 32% mener det er for dyrt. 24% oppgir at de har nok med gratisinnhold. En lik andel liker ikke mangel på demo, mens 21% oppgir manglende anmeldelser som grunn.

EEDAR gjennomførte lignende undersøkelser i 2009 og 2010. I 2009 oppga 34% at de hadde kjøpt nedlastbart innhold i løpet av de siste tolv månedene. I 2010 var tallet steget til 40%, og i år er det altså på 51%.

Du kan lese en rapport om undersøkelsen og resultatene på EEDARs nettsted. Denne er i pdf-format.

Kommentarer (43)

Forsiden akkurat nå

Til toppen