Han forvandlet kjedelige Excel til et fungerende strategispill

EXLCOM er en spillbar variant av XCOM.

crruzi, imgur.com

Microsoft Excel er nok kjent for de fleste som et program der man kan føre regneark og skape grafer – men under overflaten ligger det et programmeringsspråk kalt Excel VBA. Med dette språket kan man lage kommandoprogrammer som automatiserer regneoppgaver.

Imponerende!

En XCOM-fan har tatt det litt lenger; han har faktisk kodet en funksjonell utgave av nettopp XCOM i Excel. Versjonen er ikke komplett, men er fullt spillbar. Har du lyst til å prøve selv kan du laste ned scriptet.

– Jeg ville lage noe i VBA for å øve på å kode i det språket, og jeg liker XCOM – så hvorfor ikke lage et XCOM-spill? EXLCOM virker på samme måte som alle andre XCOM-spill – du vet, skyt aliens, redd verdenen, den slags ting, skriver skaperen, «Crruzi» i et bildegalleri på imgur.

En egen lasteskjerm for spillet.

Til RockPaperShotgun forteller han videre at han ønsker å jobbe videre med det uferdige prosjektet, særlig nå, etter at det har fått mye oppmerksomhet på XCOM-underforumet på Reddit. Blant annet vil han få spillet til å generere oppdrag og muligheten til å lagre progresjonen.

Pokémon i Minecraft

Det er alltid fascinerende å se smarte fans greie å skape og gjenskape spill med slike begrensninger. Noe av det mest imponerende fra den siste tida er en Minecraft-spiller som søker å gjenskape hele Pokémon Red i klossespillet – og som har kommet veldig langt.

For øyeblikket har spilleren – som kaller seg «Magib1» – greid å skape et kart som man kan gå rundt på, men mye arbeid gjenstår for å få spillet til å være en tro kopi av Game Boy-spillet. Akkurat nå jobber han med å implementere en fullverdig Pokédex-database, nettopp slik den fremstår i spillet. I tillegg vises spillet på en troverdig Game Boy-aktig skjerm i spillet.

Det er for øvrig et nytt spill i XCOM-serien på vei.
XCOM 2 byr på futuristisk geriljakrig »

Siste fra forsiden