Konkurranse

Har du en spilldesigner i magen?

Da MÅ du lese videre!

Vi vet vi har mange talentfulle og kreative lesere, og nå vil vi gi dere en sjanse til å vise dette.

I samarbeid med Idefagskolen arrangerer Spillverket en konkurranse utenom det vanlige. Det er nemlig ikke hver dag man får sjansen til å oppfylle en drøm, og det er nettopp der vi kan hjelpe deg et steg på veien.

I bytte mot en viss porsjon egeninnsats byr vi på ett år ved Idefagskolen for en heldig og talentfull vinner. Premien har en verdi på omlag 100 000 kr.

Idefagskolen har vært springbrett for mange som har scoret drømmejobben i spill- og filmindustrien. Tidligere idefagskolestudenter finner du i dag i kjente firmaer som Funcom, Filmkameratene, Storm Studios, Qvisten Animasjon og Gimpville.

Som vinner av denne konkurransen, står du fritt til å velge mellom alle Idefagskolens studieretninger, som du kan lese mer om her. Mest aktuelt er det nok allikevel med 3D-design eller 3D-animasjon hvis det er spill du vil jobbe med.

Dette må du gjøre

Du har spilt spillene, og du vet hvordan du ville hatt det om du satt bak spakene selv. Nå vil vi ha ditt spillkonsept! Konkurransen vil gå over to runder, hvor de beste bidragene i runde én vil gå videre til runde to. Dette er hvordan det vil foregå:

Runde én – ideen

I første runde introduserer du konseptet ditt skriftlig. På maks to sider vil vi vite hvilken type spill det er snakk om, en oppsummering av eventuell historie og kort om karakter og omgivelser.

Enkelt forklart vil vi ha en synopsis av spillkonseptet ditt.

Vi vil se på både originalitet og kreativitet, så vel som hvor gjennomført ideen din er. Vi er ute etter de absolutt beste ideene dine, så ikke spar på kruttet!

Innleveringsfrist for synopsisen er 19. februar.

Deretter tar vi oss en liten uke for å vurdere de innsendte bidragene, før vi i slutten av måneden annonserer hvem som går videre til runde to.

Les også
Slo 28 år gammel verdensrekord

Runde to – det visuelle

Du har presentert ideen din, nå vil vi se den – på tide å finne frem konsepttegningene.

Hovedkarakter og en skisse av omgivelsene er minimumskrav til innlevering, men du kan selvsagt også levere inn mer hvis du vil. Våpen, kjøretøyer, fiender – kun fantasien setter grenser.

Innleveringsfrist for konsepttegninger er 27. mars.

Bidraget ditt sender du til desk AT spillverket.no. I tillegg trenger vi navn, alder og adresse. Lykke til.

Det som står med liten skrift

Det er ikke nok å levere et knallbidrag, vinneren må også tilfredsstille et par, enkle krav.

  • Du må kunne gå skoleåret 2010/2011 i Tønsberg, hvor Idefagskolen holder til. Det er ikke anledning til å utsette premien.

  • Du må ha generell studiekompetanse – eller en realkompetanse som godkjennes av Idefagskolen.

  • Du må godkjenne at vi publiserer bidraget ditt – men du beholder selvsagt rettighetene til ideen din.

  • Ansatte og nære familiemedlemmer av ansatte i Edda Media og Idefagskolen kan ikke delta.

Juan Antonio Alamo
Henning Birkeland

Dette er juryen

Ettersom dette er en form for talentkonkurranse, trenger vi noen til å vurdere alle de innsendte bidragene. Og det er der juryen kommer inn.

Juan Antonio Alamo jobber som Character Rigger hos EA Canada og stiller opp som vår bransjemann.
Henning Birkeland er avdelingsansvarlig for 3D-studiene ved Idefagskolen og har tidligere stilt opp i nettmøte her på Spillverket.
I tillegg vil et utvalg fra Spillverket-redaksjonen være med og vurdere bidragene.

Underveis i konkurransen vil vi arrangere flere nettmøter, hvor dere får anledning til å spørre om alt fra idéutvikling til 3D-utdanning til hvordan det er å jobbe i bransjen. Med andre ord lønner det seg å stikke innom med jevne mellomrom, her kommer det til å skje mye spennende!

Hva venter du på? Ta på deg tenkehatten og sett i gang!

Siste fra forsiden