Nintendo ubekymret for konkurranse

Har lang erfaring innen bevegelse

Hermegåsene Microsoft og Sony skremmer ikke Nintendo.

Både Sony og Microsoft hoppet etter Nintendo da de annonserte bevegelsesfølsom kontrollteknologi under årets E3. Wii-produsenten lar seg imidlertid ikke skremme, og understreker at slike løsninger kun fungerer om man kombinerer de med innbydende spill.

– Det interessante med dette er at det krever mye erfaring for å levere en total spillopplevelse som drar nytte av bevegelsesfølsomhet, sier Nintendos Shigeru Miyamoto til BBC.

Og han fortsetter:

– Vi har holdt på med dette i over fem år nå. Basert på annonseringene under E3 virker det som de to andre selskapene har startet med deres eksperimentering ganske nylig.

Miyamoto sier at nyhetene under E3 viser at konkurrentene har blitt imponert over hva Nintendo har fått til, og sett verdien i det. Nå beveger Sony og Microsoft i en retning Nintendo forlengst har staket ut.

De bevegelsesfølsomme kontrollene på Wii skal for øvrig bli enda bedre når MotionPlus kommer ut i slutten av denne uken. Denne dingsen vil fungere blant annet på Wii Sports Resort, Tiger Woods PGA Tour 10 og EA Sports Grand Slam Tennis, som alle kommer i sommer.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden