HDMI-utgang på 360 Premium

Introdusers gradvis

Microsoft bekrefter at Premium-varianten av Xbox 360 kommer med HDMI-utgang – også i Norge.

I mars kunngjorde Microsoft detaljene om Xbox 360 Elite – en svart variant, med HDMI-utgang og 120 GB harddisk. Denne kommer i salg i Norge 24. august. Senere avslørte selskapet en spesialdesignet Xbox 360 for Halo-entusiaster, som skal legges ut for salg 26. september, samtidig med Halo 3-lanseringen – også denne med HDMI-utgang.

HDMI-utgang på Xbox 360. (foto: Shacknews)

Inntil nylig har Microsoft holdt kortene tett til brystet når det gjelder strategien for de nåværende Premium-utgavene, som ikke har HDMI-utgang.

På det amerikanske nettstedet Shacknews, kunne man onsdag lese om en kunde som ble overrasket over at hans nyinnkjøpte Xbox 360 Premium hadde HDMI-utgang. Dette ble dokumentert blant annet med bilder av konsollen og brukerdokumentasjonen. Shacknews kontaktet deretter Microsoft, som bekreftet at de gradvis introduserer HDMI-kompatible konsoller på det amerikanske markedet.

Microsoft bekrefter overfor Gamer.no at denne strategien også gjelder i Norge:

– I løpet av de kommende månedene vil også i Norge gradvis introdusere nye Premium-modeller med HDMI-utgang. Det avhenger av tilbud og etterspørsel om den nye modellen på sikt overtar etter den gamle, forteller Tony Renstrøm, Business Manager hos Microsoft Norge.

Renstrøm forteller videre at det vil følge med HDMI-kabeler i de nye eskene, og den veiledende prisen blir som før. Det vil fortsatt være mulig å bruke komponentkabel.

Siste fra forsiden