Feature

Disse spillene gleder vi oss til

Heftige spill i 2010

Blir 2010 tidenes spillår? Døm selv.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Vi har nok sagt det samme om tidligere år, men 2010 ser ut til å bli et av de mest spennende spillårene i historien - ikke minst på grunn av alle de etterlengtede 2009-spillene som ble utsatt til over nyttår. Når det er så mye å se frem til, er det praktisk talt umulig å lage en begrenset liste over hvilke spill vi ser mest frem til - men det hindrer oss selvsagt ikke i å prøve.

Merk at det ikke er med noen sportsspill i denne listen. Når året er omme kommer vi utvilsomt til å ha kost oss mektig med nye utgaver av både NHL, FIFA og PES, og spill som Football Manager spiser alltid timer når de kommer i nye utgaver. Men vi vet fortsatt for lite om årets sportsspillutgaver til at vi kan ta dem med på bedre grunnlag enn «FIFA 10 var knall, og FIFA 11 blir utvilsomt knall det også».

Som vanlig er det de actionfokuserte spillene det er mest av, så vi har forsøkt å dele opp action-sjangeren i forskjellige kategorier for å få plass til mest mulig snadder. Vi har også lagt inn en feit «andre»-kategori helt på slutten. Likevel er det haugevis av spennende spill som ikke har fått plass, så nøl ikke med å gi oss dine egne favoritter i forumtråden.

Her er sjangrene vi skal ta en nærmere kikk på:

Gjør for ordens skyld oppmerksom på at spillene er sortert i tilfeldig rekkefølge.

Førstepersons action

I påvente av at Valve skal kunngjøre Half-Life 2: Episode Three har vi massevis av store førstepersons actionspill å se frem til.

Halo: Reach

Utgivelsesdato: 4. kvartal (360).

Hordene av Halo-tilhengere har god grunn til å glede seg til Halo: Reach. Det later nemlig til å bli Bungies siste spill i serien, og vi har all grunn til å tro at de vil si farvel med et brak. Handlingen foregår før hendelsene i Halo, og du får oppleve den skjebnesvangre krigen om planeten Reach.

Bioshock 2

Les også
Fremtidens stortitler

Utgivelsesdato: 9. februar (360/PS3/PC).

Det er på tide med nok et besøk til den ødelagte undervannsbyen Rapture, hvor nye utfordringer venter. Denne gangen har du dykkerdrakt, og kan også utforske selve havbunnen. Hvis du elsket det første Bioshock kan du glede deg til mer moro i akkurat samme stil.

Aliens vs. Predator

Utgivelsesdato: 19. februar (360/PS3/PC).

Utviklerne av klassiske Aliens vs. Predator har ikke hatt stor suksess de siste årene, og nye Aliens vs. Predator er deres store sjanse til å gjenetablere seg selv som en av industriens store skytespillutviklere. Oppskriften er i alle fall perfekt: Ekle romvesener, brutale predators og tungt bevæpnede mennesker kriger så fillene flyr.

Brink

Utgivelsesdato: 3. kvartal (360/PS3/PC).

Brink er et lagbasert førstepersons skytespill i Battlefield-stil, men med noen spennende ess i ermet. Et av dem er bevegelsessystemet, som i likhet med det vi fant i Mirror's Edge skal la spillerne manøvrere seg rundt i terrenget på en dynamisk og glatt måte.

Metro 2033

Utgivelsesdato: 19. mars (360/PC).

Utviklere i de tidligere sovjetlandene har for alvor inntatt spillindustrien, og med seg har de en unik og ofte mørk stil. Metro 2033 foregår i en uhyggelig, postapokalyptisk fremtid hvor en gruppe mennesker kjemper for å overleve i undergrunnsbanene under Moskva.

Jokere: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat kan bli en svært spennende retur til Tsjernobyl, og det blir moro å se hvordan neste Medal of Honor tar opp kampen med Modern Warfare.

Tredjepersons action/eventyr

Både Sony og Microsoft har gigantess i ermet i år, men de er langt fra de eneste.

The Last Guardian

Utgivelsesdato: Ukjent (PS3).

ICO og Shadow of the Colossus er to spill du må ha prøvd for å kunne kalle deg en ekte gamer, og nå er klassikernes bakmenn tilbake med et nytt spill; The Last Guardian. Her spiller du en ung gutt som sammen med et merkelig vesen må komme seg trygt gjennom mystiske og stemningsfulle omgivelser.

Epic Mickey

Utgivelsesdato: Ukjent (Wii).

Disneys storsatsning på Wii blir et ambisiøst steampunk-spill med Mikke Mus i hovedrollen. En magisk tegnefilmverden full av klassiske figurer må reddes, og mannen bak eventyret er ingen ringere enn Deus Ex-skaper Warren Spector.

Alan Wake

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PC).

Forfatteren Alan Wake sliter med skrivesperre og mareritt. Han flytter til en Twin Peaks-aktig småby for å få ro, men her blir situasjonen bare langt verre. Marerittene blir nemlig virkelige, og Wake må kjempe en innbitt kamp for å overleve.

Max Payne 3

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PS3/PC).

Den hardkokte politimannen Max Payne har forlatt New York til fordel for Sør-Amerika. Der venter imidlertid enda større problemer, som Payne må løse på sedvanlig brutalt vis. Han er kanskje blitt feit og skallet, men han vet forhåpentligvis fortsatt å skyte fra seg.

Splinter Cell: Conviction

Utgivelsesdato: April 2010 (360/PC).

Sam Fisher har også lagt på seg og blitt litt tynnere i håret siden sist. Kanskje er det stadige utsettelser som har satt sitt preg på den gode, gamle superspionen? Splinter Cell: Conviction kommer i alle fall med mange nyheter, og blir et spennende spill å følge med på.

Jokere: Silent Hill: Shattered Memories kan bli svært spennende, og det samme kan oppfølgerne Kane & Lynch 2 og Lost Planet 2.

Tredjepersons action/slåssing

Liker du å slåss så blodet spruter og lemmene flyr? Da har du mye å glede deg til i år.

God of War 3

Utgivelsesdato: 1. kvartal (PS3).

Krigsguden Kratos er tilbake, sintere og sterkere en noen gang – og som vanlig er det resten av de greske gudene som får unngjelde. Sony har en gullserie med God of War, og vil utvilsomt gjøre treeren til et spill man bare må kjøpe PS3 for å oppleve. Vi gleder oss til mengder av blodig, mytologisk action.

Castlevania: Lords of Shadow

Utgivelsesdato: Ukjent (360/PS3).

En klassisk serie får ny start, i dette samarbeidsprosjektet mellom Mercury Steam og Kojima Productions. Her får vi utforske en fantasirik utgave av middelalderens Sør-Europa, hvor onde makter truer. Det blir spennende å se om utviklerne klarer å ta serien nye veier uten å skremme bort de eksisterende tilhengerne.

Monster Hunter Tri

Utgivelsesdato: Ukjent (Wii).

Japanerne har gått mann av huse for å skaffe seg dette Wii-spillet, som lar deg fange og temme drager og andre monstre. Spillet skilter blant annet med omfattende flerspillermuligheter, noe som gjør det til en svært interessant tittel på en plattform der man vanligvis holder seg unna slikt.

Demon's Souls

Utgivelsesdato: Ukjent (PS3).

Dette er et heseblesende actionspill med rollespillelementer, som allerede har blitt lansert i Japan og USA - hvor det har fått flere tonn med ros og medaljer. Forhåpentligvis kan europeere kaste oss over spillet snart, og vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss.

Dante's Inferno

Utgivelsesdato: 11. februar (360/PS3/PSP).

Skaperne av det herlige grøsserspillet Dead Space prøver seg på en God of War-klone satt til Helvete. Dante's Inferno er (veldig) løst basert på Dante Alighieris Gudommelige Komedie, og skildrer en uhyggelig reise gjennom underverdenen der demoniske horder venter.

Jokere: Vi gleder oss til å finne ut mer om det neste Batman-spillet.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Siste fra forsiden