Her er Funcoms nye Conan-spill

Klarer du å overleve i Hyboria?

Funcom annonserte torsdag at de jobber med det nytt spill med Conan-lisensen, kalt Conan Exiles. Planen er å slippe spillet mens det utvikles i Steam Early Access-form til sommeren først, mens den endelige utgivelsen kommer til både konsoll og PC.

Prøver seg på overlevelsessjangeren

Conan Exiles.
Funcom

I motsetning til nettrollespillet Age of Conan skal det norske spillselskapet nå prøve seg på overlevelsessjangeren, i tråd med spill som DayZ, Rust og H1Z1. Man kan enten prøve å holde seg oppe alene i en énspillermodus, eller samle vennegjengen for å overleve i eventyrverdenen Hyboria.

– Det finnes ikke bedre univers for et overlevelsesspill i en sandkasseverden, åpner regissør Joel Bylos presseskrivet med.

Conan Exiles.
Funcom

– Hyboria er et hard og nådeløst område der kun de sterkeste kan overleve, mens de svake kjapt kappes ned. Om det gjøres ved å jakte dyr for mat, ved å slåss mot monstre og andre spillere, eller ved å bygge hele nye bosetninger, vil vi at spillere skal føre at de jobber hardt for å overleve og klare seg godt i den mest brutale fantasy-verdenen noensinne.

Du er en av tusenvis som har blitt kastet ut av samfunnet og som nå må leve i eksil. Å dyrke mark, jakte på dyr, bygge ditt eget krypinn og å forsvare deg mot fiender er nøkkelkonsepter som skal utforskes i spillet.

Conan Exiles er nok et steg i Funcoms uttalte plan om å fokusere på flere mindre spill i tiden fremover heller enn gigantprosjektene de har vært kjent for. Det første eksemplet på dette så vi med skrekkspillet The Park i høst, som fikk en god mottagelse av oss.

I fjor sommer slet selskapet med pengeflommen.
– I ytterste konsekvens kan dette bety kroken på døren for oss »

Siste fra forsiden