Her er lagene som spiller i League of Legends-ligaen i Europa neste år

For det meste er det kjente navn, men ett lag overrasker alle.

Det er klart for en ny sesong med LCS.
dunce002917, flickr.com

Disse åtte lagene spiller neste år:

  • Fnatic
  • Lemondogs
  • Gambit Gaming
  • Alliance
  • Team ALTERNATE
  • Copenhagen Wolves
  • SK Gaming
  • Kiedyś Miałem Team

I helgen fikk de tre siste lagene innpass i den europeiske utgaven av neste års League Championship Series, League of Legends-ligaen som utvikler Riot Games selv forvalter. Totalt kjempet seks lag om de tre plassene i en opprykksturnering, og selv om de fleste storlagene greide å kvalifisere seg var det ett oppgjør som overrasket alle.

Favorittlag med nordmann slått ut

Søndag kveld kjempet nemlig storfavoritten Ninjas in Pyjamas mot de mindre etablerte og usponsede laget Kiedyś Miałem Team. Ninjas in Pyjamas har blitt regnet som en av sikkerstikkene under kvalifiseringen i år, og selv om motstanderen har figurert i ulike konstellasjoner de siste årene har de aldri vært på nivå med lagene som spiller i LCS.

Derfor ble sjokket stort da Kiedyś Miałem Team ikke bare vant over NiP, men regelrett knuste de 3-0. I alle de tre lange kampene hadde polakkene et tydelig overtak, og med sin tålmodige spillestil utmanøvrerte de det svenske laget gang etter gang.

Ninjas in Pyjamas er for øvrig det nåværende laget til norske Erlend «NukeDuck» Holm, som i fjor hevdet seg i verdenstoppen sammen med resten av laget Lemondogs. I høst gikk han og to lagkompiser over til NiP, selv om Lemondogs allerede hadde sikret seg innpass i neste års LCS-liga etter godt spill i sommer.

Hva nå?

Etter tapet har flere spekulert i hva Ninjas in Pyjamas vil foreta seg etter helgens kamp. Enkelte virker å tro at organisasjonene velger å kjøpe plassen til den helferske Lemondogs-laget, at laget legger opp, eller at spillerne rett og slett ikler seg drakten. Det siste avviser dog NiP-trener Martin «Deficio» Lynge blankt på twitter.

Også NukeDuck virker å holde stand. I en Twitter-oppdatering forteller han at han ikke har noen planer om å slutte i proffscenen. Lagkompis Morten «Zorozero» Rosenquist forteller på sin side at han faktisk vurderer å pensjonere seg.

Selv om Ninjas in Pyjamas ikke innfridde, maktet Copenhagen Wolves å sikre seg en plass etter en 3-1-seier mot Meet Your Makers. Også SK Games er inne etter å ha slått ut SUPA HOT CREW XD 3-2.

Alle kampene kan du se på LCS' YouTube-kanal, selv om det virker som om kampene mellom Ninjas in Pyjamas og Kiedyś Miałem Team ikke er lagt opp enda. De kan du dog se i videovinduet nederst i saken. Kampene begynner rundt 03:24:30.

Lyst til å se proffene spille, men aner ikke hva som skjer på skjermen?
Les vår seerguide til League of Legends »

Les også
– Jeg tror ikke noen har sjanse mot oss lenger

Siste fra forsiden