Feature

Lesernes spillfavoritter

Her er leserenes ti favorittspill fra 2017

Stemmene er talt opp og vinnerne er kåret.

Like før 2017 var omme smelte vi i Gamer.no til med vår kåring av de beste og mest skuffende 2017-spillene i ni kategorier. Vi fulgte opp denne med de personlige favorittene til 14 skribenter i en egen listesak dagen etter.

Nå, etter å ha sanket inn leserstemmer i en uke kan vi slå fast hvilke av fjorårets spill dere likte aller best.

Som i fjor og året før det satte vi i Gamer.no opp en avstemningsliste med det vi anså som de mest toneangivende utgivelsene fra i fjor. I tillegg kunne leserne velge et helt annet spill ved å fylle ut et tomt felt i avstemningsmodulen.

I fjor ble det Overwatch som stakk av med førsteplassen, etterfulgt av Uncharted 4, Battlefield 1 og Dark Souls III. I år sto faktisk de tre øverste spillene for hele 50 prosent av stemmene alene.

Her er listen over de 10 spillopplevelsene leserne av Gamer.no likte best i 2017:

10. Hellblade: Senua's Sacrifice

 1. Senuas strabasiøse ferd traff leserne godt, og endte som det tiende mest populære spillet i leserkåringen. Det gripende og engasjerende indie-spillet fra Ninja Theory gikk inn for å takle tema som psykose og nordisk mytologi, og resultatet ble et introspektivt eventyr blandet med actionslåssing, dystre omgivelser og gåter. Hellblade: Senua's Sacrifice var nok et risikabelt prosjekt for utvikleren, men har gjort det bra nok for både spillere og anmeldere til å være en suksess.

 2. Les mer om Hellblade: Senua's Sacrifice »

9. Persona 5

 1. I Persona 5 går turen til Tokyo, der vi trer inn i rollen som en elev som nettopp har blitt flyttet til Shujin High School. Året begynner ganske normalt, men det tar ikke lang tid før protagonisten oppdager evnen til å bruke magiske krefter for å beseire demoner. Som med tidligere Persona-spill må man balansere det slitsomme skolelivet, venner og eventuelle romantiske interesser med et skjult liv som demonjeger.

 2. Les mer om Persona 5 »

8. Nier: Automata


 1. Spillregissør Yoko Taros karriere er full av spill som har gjort det «såder» på salgslistene, men som alltid har bydd på absurde verdener og figurer, samt en nihilisme vi sjelden ser i spill. Derfor er det ganske forløsende at NieR: Automata ble hans første semi-hit, godt hjulpet mye av PlatinumGames utviklingsstab og actionrollespillet dette resulterte i. NieR: Automata leverer en bunnsolid historie som tydelig satte en støkk hos leserne.

 2. Les mer om NieR: Automata »

7. Fortnite Battle Royale

 1. Fortnite Battle Royale ble først omtalt som en opportunistisk Playerunknown's Battlegrounds-klone, men etter noen uker på markedet skrapet spillet til seg en betydelig spillerbase. Inspirasjonskilden(e) er det lett å se, men Fortnite-varianten av sjangeren byr på bygging i tillegg til den vanlige Battle Royale-formelen – noe som har gitt spillet en egen dimensjon. Med 40 millioner spillere ser det ikke ut som om dette er et spill som vi kommer til å høre mindre av i fremtiden.

 2. Les mer om Fortnite Battle Royale »

6. Assassin's Creed Origins

 1. I Assassin's Creed Origins skal spillerne finne ut av hvordan snikmorderbrorskapet fikk sin begynnelse gjennom hovedperson Bayek – en egypter som prøver å forsvare den egyptiske ordenen. Ubisoft røsket opp i seriens røtter og prøvde seg på noe nytt med dette innslaget, med en sterk inspirasjon fra The Witcher 3. Kampsystemet er nytt, med inspirasjon fra blant annet Dark Souls, mens den åpne verdenen er mer preget av områder utenfor byene enn tidligere. Så å si alt er nytt i Assassin's Creed Origins.

  1. Les mer om Assassin's Creed Origins »

5. Super Mario Odyssey

 1. I Super Mario Odyssey får Mario utforske flere store områder, mens han går på leting etter måner. I motsetning til Super Mario 64 og Super Mario Sunshine er månene overalt, men oppgavene man gjør for å finne dem er varierte nok til å aldri bli kjedelig. Områdene er betydelig større enn i tidligere spill, og minst like varierte.

  1. Les mer om Super Mario Odyssey »

4. Divinity: Original Sin 2

 1. Som forgjengeren byr Divinty: Original Sin 2 på et turbasert kampsystem, med nye angrep, egenskaper og muligheter for taktisk spill. Spillet kan oppleves enten alene eller i en gruppe på opptil fire spillere, lokalt eller via Internett. Etter lansering har spillet fått status som et av de beste PC-rollespillene på svært lenge, noe leserne tydeligvis er helt enige i.

  1. Les mer om Divinity: Original Sin 2 »

3. Playerunknown's Battlegrounds

 1. Playerunknown's Battlegrounds er et skytespill der 100 spillere slippes ned på en øy. Der må de samle våpen, beskyttelse og utstyr, og kjempe seg imellom om å være siste gjenlevende person. Med jevne mellomrom snevres spillområdet inn, slik at man blir aktivt presset til å møtes. Spillet ble først lansert i Early Access i mars 2017, men nådde såvidt en lansering på tampen av året. Det har blitt et av de største spillene fra året som gikk, og det ser ikke ut som om suksessen har dabbet av ennå.

  1. Les mer om Playerunknown's Battlegrounds »

2. Horizon Zero Dawn

 1. Begge lesernes favoritter kom faktisk tidlig i 2017, men Horizon Zero Dawn kom først. Aloys jakt på sin egen identitet gjennom en fantastisk utformet åpen verden traff åpenbart mange, og kampsystemet, som krever planlegging og tillæring av robotfiendenes styrker og svakheter, engasjerte nok også. De som ikke har snust på utvidelsen The Frozen Wilds ennå har også mer å finne der.

  1. Les mer om Horizon Zero Dawn »
Les også
Anmeldelse: Hellblade: Senua's Sacrifice

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild endevendte den vante Zelda-formelen fra de siste 20 årene, og resultatet ble et åpnere, mer fritt spill enn vi har sett i Nintendos storserie før. Her får man muligheten til å gjøre nesten hva man vil, når man vil, fra første sekund. Det er hemmeligheter å finne, gåtegrotter å løse og store mekaniske beist å tumle rundt i. Nintendos finslipte eventyr ble lesernes favoritt fra 2017.

  1. Les mer om The Legend of Zelda: Breath of the Wild »

Enig eller uenig med listen? Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilket spill du husker best fra 2017.

Siste fra forsiden