Feature

Black Friday 2016 - PC

Her er noen av Black Friday-tilbudene du bør få med deg på PC

Vi har funnet et utvalg av tilbud på spill som er verdt tiden din.

Montasje, Gamer.no

Handelsstanden og forbrukere går mann av huse i disse dager. Fredag (og egentlig hele denne uken) er det nemlig den årlige salgsutblåsningen, Black Friday, der priser dumpes på alt fra småelektronikk til større forbrukervarer. Vel å merke er det greit å være litt på vakt – ikke alle tilbud er gode tilbud, noe vår søsterside Tek.no har dokumentert før.

LES OGSÅ: Tek-redaksjonens Black Friday-anbefalinger »

Uansett, også på spillfronten har butikkene kastet seg inn i valsen. Riktig nok er store spillsalg på de digitale nettbutikkene noe som skjer betydelig oftere enn som så, men det er likevel noen fine tilbud å hente ut her i anledning shoppingbonanzaen.

I denne artikkelen har vi tatt for oss noen av de beste tilbudene på nyere anbefalte PC-spill. Ser du noen godbiter vi har glemt, er det bare å legge dem til i kommentarfeltet.

Fallout 4 (67% av på Steam)

Fallout 4.
Jonas Magerøy, Gamer.no

Vanlig pris: 499 kroner
Pris nå: 164,67 kroner

Fallout 4 er Bethesdas andre spill i den klassiske rollespillserien som tidligere ble utviklet av Black Isle Studios. Som med The Elder Scrolls-serien-spill skinner spillet sterkest på frihet og variasjon. Er ikke bybygging for deg? Da har The Commonwealth et stort og variert verdenskart du kan utforske til strålingen tar rotta på deg. Er du lei av dialogen? Bare skyt samtalepartneren og fly av sted med din rakett-styrte Power Armor. Uansett spillestil, har Fallout 4 nok innhold til å holde deg interessert lenge etter hovedhistoriens konklusjon – om du i det hele tatt når slutten.

– Fallout 4 er et mesterverk. Det hører hjemme i rekken av spill du venter i årevis på, uten å bli skuffet når det endelig kommer. Her er det store forbedringer fra Fallout 3, mest merkverdig er de livaktige fargene og den gode skytefølelsen. Historien er overraskende god, og de utallige sideoppdragene og varierte figurene gjør The Commonwealth til en plass du tror du eksisterer i, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Fallout 4 Gamer.no »
Se tilbudet på Steam »

Battlefield 1 (33% av på Origin)

Battlefield 1.
EA

Vanlig pris: 499 kroner
Pris nå: 332,66 kroner

Battlefield 1 tar plass under første verdenskrig, med alt det innebærer. Skyttergravskriging, gamle våpen, hester og en krig som spenner seg over hele Europa og nordre deler av Afrika er bare noen stikkord som beskriver skytespillet som ble sluppet i høst.

Les også
Anmeldelse: Life is Strange

– Battlefield 1 er et uhyre solid og vellaget spill. Rent teknisk er det utrolig imponerende, ikke bare med kvaliteten på grafikken, men også hvor bra det kjører, både på PC og konsoll. Selv med effektene skrudd på maks har jeg opplevd veldig lite fall i ytelsen, til tross for at det skjer veldig mye på skjermen på en gang.

– Mange av konkurrentene til Battlefield 1 har sett fremover i tid, men det DICE har gjort gjør at det skiller seg markant fra sine konkurrenter, og de har laget et gjennomført, solid og annerledes skytespill, skrev vår anmelder om spillet.

Les anmeldelsen av Battlefield 1 på Gamer.no »
Se tilbudet på Origin »

Titanfall 2 (49% av på Komplett)

Titanfall 2.
EA

Vanlig pris: 449 kroner
Pris nå: 229 kroner

Titanfall 2 bykset mellom Call of Duty: Infinite Warfare og Battlefield 1 i skytehøsten, med en litt annen opplevelse enn de to bautaene. Salgstallene har ikke vært overbevvisende, men kritikerne har hyllet skytespillet. Som med forgjengeren skal spillerne utkjempe slag med og utenfor store robotdrakter – såkalte Titans – og kjempe om å være best. I motsetning til forgjengeren har Respawn Entertainment lagt med en enspillerkampanje, som visstnok skal være verdt en titt.

– Titanfall 2 er bunnsolid fra første sekund. Bevegelsesmønstre, veggløping og tempoet i spillet er herlig balansert, både i enspiller og flerspillerdelen. De futuristiske våpenene har en mye bedre variasjon denne gangen, og det er en god skytefølelse i spillet. Dette er en av de aller beste skyteopplevelsene så langt i 2016, og et spill jeg håper ikke faller bort fordi det ble sluppet mellom to giganter, synes vår anmelder.

Les anmeldelsen av Titanfall 2 på Gamer.no »
Se tilbudet på Komplett »

Mirror's Edge Catalyst (47% av på Origin)

Mirror's Edge: Catalyst.
Espen Jansen, Gamer.no

Vanlig pris: 249 kroner
Pris nå: 132,76 kroner

Mirror's Edge: Catalyst er oppfølgeren til EAs parkour-spill fra 2008. I stedet for å bygge videre på det første spillet, gikk utvikler DICE en litt annen vei. En mer åpen verden sørger for en mindre trang spillopplevelse, og kampsystemet fikk en ganske stor overhaling. Som i det første spillet følger vi Faith, som denne gangen skal jobbe med å felle det onde regimet i byen Glass, samtidig som vi får vite mer om hennes bakgrunn.

– Den flytende følelsen av fullstendig frihet man opplever når alt går som det skal, er det få andre spill som kan skryte på seg. Det å bare løpe for løpingens skyld blir da en spennende aktivitet, og det at spillets halvåpne verden lar deg utforske og finne nye og potensielt raskere veier fra A til B, styrker opplevelsen.

– Visuelt er det heller ingenting å klage på, selv om jeg kan forstå at enkelte vil kunne oppleve storbyen som litt for steril i lengden. Da er det imidlertid flere unike strøk man låser opp etter hvert, og disse hjelper med å holde opplevelsen frisk og ny i de snaut ti timene det tar å fullføre historien, skrev vår anmelder.

Les anmeldelsen av Mirror's Edge: Catalyst på Gamer.no »
Se tilbudet på Origin »

Hitman: The Complete First Season (50% av på Steam)

Hitman: The Complete First Season.
Square Enix

Vanlig pris: 409 kroner
Pris nå: 204,50 kroner

Nye Hitman var egentlig planlagt som et helt spill, men kort tid før lansering bestemte utvikler IO Interactive seg for å dele det opp i episoder. Resultatet har likevel imponert spillfans i 2016. Som vanlig handler det om å ta livet av et spesifikt mål, og alle de forskjellige mulighetene man har til å gjennomføre oppdraget sitt på.

– Utviklerne gjorde noe veldig smart da de delte Hitman inn i episoder. Resultatet er at de fikk fokusert på å levere gode områder, smarte utfordringer og varierte oppdrag. Med en gang jeg har greid å fullføre et oppdrag tenker jeg på hvordan jeg kunne løst det annerledes, og hvordan jeg skal greie å løse noen av de andre utfordringene på det nivået, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Hitman på Gamer.no »
Se tilbudet på Steam »

Far Cry Primal (50% av på Uplay)

Far Cry Primal.
Ubisoft

Vanlig pris: 444,92 kroner (€49,99)
Pris nå: 227 kroner (€24,99)

Far Cry Primal er et førstepersons skytespill satt til steinalderen. Planeten er befolket av dyr vi nå kun kjenner fra tegninger og fossiler; mammuter, sabeltannkatter og andre rovdyr som gjør det vanskelig å være et menneske. Verdenen skal være stor, men ikke tom. I kjent Far Cry-stil sørger også mange forskjellige systemer og mekanikker for unike situasjoner som oppstår når de interagerer sammen.

– Jo mer man spiller, desto mer oppdager man hvordan Primal faktisk skiller seg fra forgjengerne. De grunnleggende mekanikkene er mye de samme, med velfungerende slåssing og sniking, men utover dette er spillet langt mer fokusert på det å utforske og det å overleve i steinalderens villmark. Det er en forfriskende endring i det lange løp, og spesielt når man ser nyhetene sammen med spillets muligheter for å jakte på og temme et stort arsenal av ville dyr, skrev vår anmelder om spillet.

Les anmeldelsen av Far Cry Primal på Gamer.no »
Se tilbudet på Uplay »

Life is Strange (75% av på Steam)

Life is Strange.
Square Enix

Vanlig pris: 140 kroner
Pris nå: 35 kroner

Episodiske Life is Strange havnet på manges topplister da det rullet ut episode etter episode i 2015. I Life is Strange kommer man til forstadsbyen Arcadia Bay akkurat når merkelige ting er i ferd med å skje. Hovedrolleinnehaver – den unge tenåringsjenta Max – får uhyggelige glimt av fremtiden, og det bare øyeblikk før hun oppdager at hun kan reise fram og tilbake i tid. Spillet består av fem episoder.

– Det er et vist spill om verdige emner, helt fullt av hjerte. Som et rent mekanisk eventyrspill er det også et godt hakk over forbildet Telltales beste spill, både mer gjennomført og originalt. Likevel kan jeg ikke kalle Life is Strange noen klassiker eller genistrek med ren samvittighet. Jeg lurer på om det finnes en metafor i det overnaturlige jeg ikke har forstått som får historien til å henge sammen, eller en lekse i det brutale valget i slutten, men uansett hvordan jeg vrir og vender på det klarer jeg ikke gripe hva det skal være, mente vår anmelder om hele sesongen.

Les anmeldelsen av Life is Strange på Gamer.no »
Se tilbudet på Steam »

Cities: Skylines (75% av på Steam)

Cities: Skylines.
Paradox Interactive

Vanlig pris: 200 kroner
Pris nå: 50 kroner

Cities: Skylines er et spill i samme bybyggingssjanger som SimCity. Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt, og det er masse innhold å ta tak i for å lage en enorm by. Skylines er et robust spill som treffer den hårfine balansen mellom å være imøtekommende mot nye spillere og dypt og omfattende nok for erfarne entusiaster.

– Det er timesvis med flott byggemoro i spillet. Du kommer til å bruke lang tid på å fylle de etterhvert veldig store landområdene, og veien mot millionbyen er både lang og frydefull, skrev vår anmelder om spillet.

Les anmeldelsen av Cities: Skylines på Gamer.no »
Se tilbudet på Steam »

Se flere tilbud i andre nettbutikker

Selv om de overnevnte er noen få utvalgte, har de nevnte nettbutikkene og flere andre gode priser. Enkelte av butikkene oppdaterer også tilbudene underveis, så det kan lønne seg å følge med.

Siste fra forsiden