Her er Sonys kompensasjon for PlayStation Network-nedetiden

OPPDATERT: Nå kan du sikre deg rabattkoden, men du må være kjapp.

Shutterstock, Imilian, Sony, Montasje: Gamer.no

Oppdatering: Nå har Sony sluppet rabattkoden som gir 10 prosent avslag på et PlayStation Store-kjøp. Vel å merke må koden brukes innen klokken 10:00 26. januar, så det er kun snakk om et tre dagers tidsrom.

Koden, som du legger inn på slutten av et kjøp, er: JC9EEEHGLR

Koden kan brukes på nesten alle kjøp, inkludert spill som allerede er satt ned i pris. Unntakene er PS Plus-abbonement, Music Unlimited, videoinnhold og forhåndsbestillinger. I tillegg kan du ikke bruke de innebygde butikkene på PS Vita, PlayStation TV eller PSP. Da må du i stedet kjøpe innholdet via PlayStation 3, PlayStation 4 eller nettgrensesnittet.

Opprinnelig artikkel følger:

De som røsket gavepapiret av en spillkonsoll på julaften fikk en litt amputert opplevelse dagen derpå. Nettjenestene Xbox Live og PlayStation Network var utilgjengelig store deler av romjulen, på grunn av at gruppen Lizard Squad ønsket å ødelegge julekosen for mange. De kjørte opp et såkalt DDoS-angrep mot tjenestene – noe som resulterte i flere dager uten tilkobling.

For kundene betydde dette først og fremst at nettspilling var rent umulig, noe som garantert gjorde juleferien litt mindre spilleglad enn planlagt for mange.

Sony fortalte før helgen at de ønsker å gi et lite plaster på såret for nedetiden. Selvfølgelig gir de en naturlig kompensasjon for nedetiden ved å gi PlayStation Plus-abonnenter fem ekstra dager på medlemskapet. Dette slenges på automatisk.

I tillegg får alle med en PlayStation Network-konto 10 prosent avslag på ett kjøp i PlayStation Store. Hvordan denne løses inn får vi høre mer om senere.

Avkoblet jul

Det var første juledag at Lizard Squad satte DDoS-angrepet i sving. DDoS står for Distributed Denial of Service, og går i bunn og grunn ut på å oversvømme målets tilkobling med nettrafikk, slik at maskinen ikke klarer å håndtere alt.

Dermed knelte tjenestene under presset. Mens Xbox Live kom seg på bena igjen etter et par dager, måtte PlayStation-kundene vente noen ekstra dager før alt var stabilt og rolig igjen.

Den ansvarlige gruppen hevdet at angrepet rett og slett var motivert av et fandenivoldsk ønske om å ha det gøy. Tidspunktet skal ha blitt valgt nettopp for å være mest mulig irriterende. I tillegg hevdet gruppen å ha mer noble tanker bak angrepet – å gjøre tjenestetilbyderne oppmerksomme på sikkerhetsproblemer.

Lizard Squad har gjort mye annet rart i fjor også.
Fly måtte nødlande etter bombetrussel mot Sony Online-sjefen »

Spillrulett
341 har spilt i dag

341 har spilt, slår du snittet?

Siste fra forsiden