Feature

Her er våre drømmenaboer

Spillverdenen har mange helter – disse vil vi ha i nærheten.

En ny helg er over oss og vi benytter anledningen til å være litt uformelle. På med kosebuksa, plant deg godt ned foran skjermen og bli bedre kjent med hva som foregår bak bylinene på Gamer.no.

Forrige uke gikk vi tilbake til våre spede gamer-dager og det viste seg at vi ikke var alene om å ha tatt våre første spilleskritt på Nintendos klassiske Game & Watch, eller den alltid fantastiske Commodore 64-en.

Denne helgen returnerer vi til fri fantasi. Fra før av har vi vært innom hvilken spillfigur vi identifiserer oss med og hvor vi føler oss mest hjemme.

Så hva er mer naturlig enn å spørre hvem vi gjerne ville hatt i nærheten? Forumbruker sthusby lurer nemlig på:

Hvilken spillfigur ville du helst hatt som nabo?


Marius Jentoftsen

Marquis De Singe

Jeg tenker meg at store deler av befolkningen, trauste som de er, søker trygghet og stabilitet i sitt nabolag. Da kan det nok være fornuftig med rettferdige og pålitelige karer som Master Chief, Sam Fisher eller Batman i oppgangen. Jeg er personlig foreløpig ingen barnefar, og har derfor ikke de samme kriteriene.

I mitt nabolag skal det først og fremst være morsomt å bo, og hvem er vel bedre til å spre litt galskap enn flotte Marquis De Singe fra Tales from Monkey Island. Den mildt sagt eksentriske aristokraten og vitenskapsmannen, som later til å være fanget i den franske renesseansen, er midt i blinken for litt spenning og krydder i hverdagen. Velkommen til 8b, Marquis!

Mats Lindh

Forbipasserende nummer 38. Eller var det 39?

Hovedpersoner fra spill er etter all sannsynlighet selve definisjonen på verdens verste naboer. De blir stort sett utsatt for onde tullinger som skal bombe dem sønder og sammen (selv folk i soppriket er ganske voldelige av seg), kidnappe dem (og ikke søren om jeg tror at fiendene til Snake passer på å ikke parkere på naboens plen når de har noe uoppgjort), støye til all verdens merkelige tider (ja, det å bygge dommedagsmaskiner er heldøgnsjobbing) og kladde rundt med det lokale kloakknettet (jeg ser på deg, Mario).

Jeg vil med andre ord ha en nabo som gjør absolutt minst mulig av seg, og det er søren meg ikke en enkel ting å finne i dagens spillunivers. Først tenkte jeg å lure hele systemet ved å velge Leonardo da Vinci etter hans opptreden i Assassin's Creed, men han er igjen av den typen nabo som sprenger tilfeldige ting på upassende tidspunkt. Det er imidlertid et univers med mange innbyggere, og jeg velger derfor tilfeldig forbipasserende nummer 38 i Assassin's Creed, han nissen som aldri flytter på seg når du kommer løpende og mister alt han har i hendene. Vi får bare håpe at han ikke har dratt på seg noen typiske sykdommer fra tidsperioden, og at jeg ikke heller burde ha valgt nummer 37 eller 39.

Lasse Lervik

Edwin Odesseiron

Nå er ikke jeg en person som går overens med folk, jeg er jo tross alt trønder. Om noe hadde jeg nok foretrukket å sitte nede i dypet til Dagoth'Ur og dyrke egen fortreffelighet. Jeg forstår det likevel sånn at det er lett å bli skuffet et sånt svar, så om jeg absolutt måtte velge, tror jeg kanskje valget hadde falt på den ursarkastiske og halvgale trollmannen Edwin Odesseiron fra Forgotten Realms-settingen. De med erfaring fra Baldur's Gate-spillene har helt sikkert møtt på den rabiate rødkledde magikeren som bruker like mye tid på å skjelle ut lagkompisene sine som å smelte tryner, og han har blant annet inspirert brukernavnet mitt på forumet vårt.

Naboer er kun til for to ting: å låne verktøy av dem uten å levere det tilbake og baksnakke kona når ting går i motgang, og jeg tror at å slarve med den gebrokne luringen hadde vært helt okei. Vi har ganske likt utsyn på livet, og er begge såpass opptatte av å snakke om oss selv at vi slipper å bry oss nevneverdig om hva den andre sier. Dessuten har han en finurlig skjeggvekst, og dere vet jo hva man sier om menn med skjegg.

Kjersti Stuestøl

Katamari-prinsen og blomsterballen hans

Kollega Lindh har et poeng når han anklager spillfigurer for å være dårlige naboer. Man vil jo helst ha naboer som ikke gjør så mye ut av seg, i hvert fall ikke naboer med lemfeldig forhold til voldsbruk, eksplosiver og lovens lange arm. Nå om dagen skulle jeg gjerne hatt Prinsen fra We Love Katamari i umiddelbar nærhet. Utenfor Casa Stuestøl ligger det en god halvmeter snø, og når hageekspertene sier tiden er inne for beskjæring, må jeg først grave frem buskene før jeg kan klippe.

Det tar tid, tid som jeg mye heller hadde brukt på å spille og da hadde Prinsens assistanse vært veldig velkommen. Han kunne rullet verdens største snøballer og plassert dem hos naboen som øver tubasoloer før hanen galer i helger (riktignok ikke min nabo, men det finnes sikkert naboer som gjør slikt). Så får vi bare håpe han har nok kontroll til å ikke rulle med seg katta, buskene, uteboden og halve huset før han gir seg.

Joachim Froholt

Den kommende Lara Croft

Et bedre spørsmål hadde vært «hvilken spillfigur ville du helst ikke hatt som nabo?» Da hadde jeg svart spøkelses/zombiepiraten LeChuck, og fått støtte fra kannibalene på Monkey Island. Saken er uansett at jeg ikke er spesielt begeistret for naboer (det er derfor jeg har bosatt meg midt i skogen). Så jeg svarer Lara Croft. Hun virker jo som ei hyggelig dame, men viktigst av alt: Hun er alltid ute for å redde verden eller finne urgamle skatter. Dermed får jeg forhåpentligvis være i fred mesteparten av tiden.

Marius Kjørmo

Geralt of Riva

Her tror jeg valget må falle på Geralt of Rivia. Han er en kar som fikser ting på egen hånd og trolig ikke vil renne ned dørene mine for å låne gressklipper, vater og to kopper med sukker. Da han er en witcher er det rimelig å anta at nabolaget vil være monsterfritt og det er jo alltid en bonus. Selv om han kan være litt av en enstøing, er han likevel glad i en fest. Ser for meg at grillfester hos Geralt vil inneholde mengder av drikke og masse lettkledde fristerinner. Så lenge han ikke blir for emo og på død og liv skal prate om følelsene sine så har jeg trua på monsterjegeren fra Rivia som min neste nabo.

Tor Egil Andersen

Fall-From-Grace

Jeg tror min favorittnabo måtte bli demoninnen Fall-From-Grace fra Planescape: Torment. Selv om kysset hennes er dødelig driver hun et «Brothel for Slaking Intellectual Lusts».

Det er fylt til randen av lekre eskortepiker som er eksperter på å tilfredsstille alle intellektuelle og filosofiske lyster. Har du lyst på en dyp debatt eller en taktisk utfordring i et spill er det bare å ta turen over for å slukke tørsten, og omgivelsene er selvfølgelig blendende vakre.

Spør i vei!

Vi trenger nye spørsmål. Har kanskje du noen på lager?

Spennende spørsmål belønnes med heder og ære, så ikke nøl med å taste ned det du lurer på i forumet under.

Siste fra forsiden