Hevn din egen død i Viking Ghost

Robotron møter Spelunky i nytt spill fra God of War-veteraner.

Dead Alien Cult

Dead Alien Cult er et nytt spillstudio startet av veteraner fra Sony-studioet Superhot, og består av folk som blant annet har God of War III og PlayStation All-Stars Battle Royale på rullebladet.

Nå har de avslørt sitt første spill, Viking Ghost, for Windows, MacOS og Linux. Spillet er et «twin stick»-actionspill i stil med klassiske Robotron og Smash TV, som også inneholder «roguelike»-elementer inspirert av nyere indie-spill som Spelunky og The Binding of Isaac.

Komisk vikingtokt

Du spiller ånden til vikingkrigeren Ulfrik, som legger ut på tokt for å hevne sin egen død. Handlingen foregår i ulike arenaer satt til åtte forskjellige miljøer, og du kan velge om du vil se hendelsene ovenfra eller med et litt mer dynamisk kamera. Miljøene settes sammen dynamisk av datamaskinen, og er forskjellige hver gang du spiller.

Underveis i spillet må du slakte horder av monstre, samtidig som du løser enkle nøtter og oppgraderer figuren din. Utviklerne skryter av rask og brutal kamp, humørfylt historie og presentasjon, samt tre forskjellige moduser.

– Ideen til Viking Ghost kom etter mye øl, en kjærlighet for tungmetall og at vi tilfeldigvis bestemte oss for å kombinere ordene «viking» og «ghost», fordi det rett og slett bare føltes kult, sier utvikleren i en melding på nettstedet Polygon.

Spillet er for øyeblikket på Steams Greenlight-tjeneste, der utviklerne håper på stemmer slik at de kan få seg en distribusjonsavtale på den populære tjenesten. På Greenlight finner du også andre spennende spill, slik som norske Amphora og Orbit.

Siste fra forsiden