Norsk utvikler byr på eksplosiv sofaflerspiller

Vestlendingene bak romspillet Orbit håper på Steam-lansering.

4Bit Games

Orbit er et actionspill der spillerne får kontroll over hvert sitt romskip og må benytte seg av ulike typer våpen og egenskaper for å ta knekken på motstanderne. Underveis må de også forholde seg til tyngdekraftens lover.

Spillet er fokusert på flerspiller, og skilter med en rekke varierte spilltyper. Opp til fire spillere får seks runder på seg til å avgjøre hvem som er best. Samtidig byr spillet på en enspillermodus der du gradvis låser opp nye romskip.

Norsk utvikler

Trailer fra Orbit.

Orbit utvikles av 4Bit Games, en fersk, norsk indieutvikler med base på Vestlandet.

– Studioet ble dannet tidlig i januar, da fire spilldesignelever på Sunnhordaland Folkehøyskole gikk sammen for å videreutvikle en populær prototype som het Orbit, forteller Simen Setrom fra 4Bit Games til Gamer.no.

Han fortsetter:

– Studioet har tilgang på mange talenter som dukker opp på en kreativ skole. For eksempel blir lydsporet til Orbit utviklet av en svært dyktig musikkprodusent på skolen, ved navn Wierzs.

Orbit ble først utviklet under en «game jam» på folkehøyskolen, og ble designet for spilling i sofaen. Studentene ble inspirert av spill som TowerFall og Geometry Wars, men implementasjonen av tyngdekraft ga spillet en egen vri.

– I studioet er det en felles lidenskap for fysikk, som er en sentral inspirasjonskilde. Etter jamen har Orbit utviklet seg og er nå et dypt spill som er lett å lære, men vanskelig å mestre, forklarer Setrom.

Lansert på Greenlight

Nå har studioet lansert spillet på Steams Greenlight-tjeneste, hvor de håper å bli stemt frem slik at de kan lansere det på Steam. Så langt virker det som Steam-miljøet er begeistret for Orbit:

– Vi har fått utrolig bra respons på Greenlight, og det virker som at Steam-samfunnet ser frem til å spille Orbit, men vi setter pris på all støtte vi kan få! For videre oppdateringer på projektet kan man følge med på Greenlight-siden, hvor vi poster regelmessig, sier Setrom.

Orbit blir det første av flere planlagte spill fra den ferske indieutvikleren. Planen er å lansere spillet den 16. april. Mer lek med tyngdekraften får du i det kommende indie-spillet Retrobooster.

Siste fra forsiden