Husker du Thrust og Gravity Force?

I Retrobooster kjemper du mot både fiender og tyngdekraften.

Really Slick

På åtti- og det tidlige nittitallet var «cave flyer»-sjangeren svært populær. Dette er spill hvor handlingen sees fra siden, og du styrer et lite romskip i store hulesystemer. Målet kunne være å lande for å plukke med seg ulike ting, eller skyte fiender.

Et sentralt aspekt av disse spillene er tyngdekraften, som stadig dro deg nedover. Det var sjeldent lurt å komme i kontakt med huleveggene.

Moderne versjon

Retrobooster er et nytt spill i denne sjangeren. Det kommer til Windows og Linux, og lanseres DRM-fritt direkte fra utviklerne. En Steam-versjon er også aktuell, men da må spillet komme seg gjennom Greenlight først.

Utviklerne lover et utfordrende spill med både action og hjernetrim, og skryter av svært responsive kontroller. I tillegg byr spillet på flerspiller for opp til fire, ved hjelp av tradisjonell delt skjerm. Spillerne kan samarbeide eller kjempe mot hverandre.

Om du synes spillet virker interessant kan du teste en demo. Lanseringsdatoen er satt til 21. februar.

Selv om det er lenge siden sjangeren var på sitt mest populære kommer det stadig noen nye spill. I 2009 dukket for eksempel Gravity Crash opp for PS3 og PSP. Det populære Pixeljunk Shooter har også visse likheter med disse spillene.

Vi regner forøvrig originale Thrust som et av beste Commodore 64-spillene.

Siste fra forsiden