Hitman 3 - IO Interactive

Hitman 3 kommer – kan bli episodebasert

Utvikler IO Interactive pusler med både mer Agent 47 og et helt nytt spill.

IO Interactive

Etter den vellykkede lanseringen av Hitman 2 i 2018, er IO Interactive klar for å følge opp suksessen med nok et spill i snikmorderserien. Det danske studioet har bekreftet at Agent 47s to nyeste eventyr er del av en trilogi, og arbeidet med Hitman 3 er i oppstartsfasen.

Episodebasert?

The Fall & Rise of Hitman. (Video: Noclip)

Nyheten kommer frem i en fersk dokumentar om Hitman-serien, produsert av YouTube-kanalen Noclip. Ifølge videoen – som du kan se til høyre – har deler av studioet begynt å pusle med et nytt Hitman, som IO-sjef Hakan Abrak forteller at kanskje vil vende tilbake til trilogiens opprinnelige episodebaserte struktur.

Akkurat dette vil nok overraske en del. Dokumentaren går nemlig nøye gjennom de finansielle vanskelighetene studioet slet med, som følge av valget om å dele 2016s Hitman inn i flere episoder.

Hvilke planer IO har for å unngå dette denne gangen vet vi ikke noe om. Det som imidlertid er annerledes nå er at utvikleren allerede har et digert univers å bygge på, og når alt er ferdig vil hele trilogien samles under ett.

– Når The World of Assassination (utviklerens navn på trilogiens samlede univers, journ.anm) er komplett, kommer det til å være ett spill med alle stedene, fra og med Paris i det første Hitman til og med det siste området i Hitman 3, forteller Abrak.

Nye prosjekter i ovnen

IO sto blant annet bak actionserien Kane and Lynch, men nå er det Square som eier den serien.
IO Interactive

Ved siden av Hitman kunne Abrak også avsløre at IO prøver seg på nye ting. Store deler av utviklerens København-studio er satt over på et helt nytt prosjekt, men hva det dreier seg om får vi ikke vite riktig enda.

– Vi ser mot fremtiden og nye ting, potensielt nye åndsverk som vi kanskje jobber med, smiler Abrak lurt uten å gi for mange hint. – Vi har skapt fire originale serier fra grunnen, og vi gleder oss til å introdusere nye ting i tillegg til å bygge videre på Hitman.

Om du er interessert i Hitman, IO Interactive eller bare spillutvikling generelt, er Noclip-dokumentaren verdt en kikk. Denne, den første av fire deler, tar for seg seriens motgang etter Hitman: Blood Money, dumpingen av Square Enix og hva som måtte til for å gjenopplive Agent 47.

Har du enda ikke prøvd de nyeste Hitman-spillene? Her på bruket anbefalte vi både Hitman fra 2016 og oppfølgeren Hitman 2 fra 2018.

Siste fra forsiden