Hitman 3

Hitman 3-spillere på PC må likevel ikke betale for tilgang på kart fra tidligere spill

IO jobber med en løsning.

IO Interactive

PC-spillere som eier tidligere spill fra IO Interactives Hitman-trilogi skal likevel få importere innhold til Hitman 3, uten ekstra kostnader. Det forklarte utvikleren søndag kveld, etter noen dager med forvirring rundt prosessen.

Teamet jobber nå med å sørge for at alle får tilgang på det innholdet de har blitt lovet. Løsningen blir imidlertid ikke klar til slippdagen, 20. januar.

– Uten ekstra kostnad

Hvis du eier Hitman eller Hitman 2 kan du importere kart og oppdrag fra de spillene til Hitman 3.
IO Interactive

Den forvirrende situasjonen dukket opp mot slutten av forrige uke, etter at IO slapp nye detaljer rundt prosessen med å importere innhold fra Hitman og Hitman 2.

Opplegget fungerer ganske enkelt på konsoll, der spillet sjekker om du eier Hitman 2 og så importerer det du vil av innholdet du allerede eier. På PC ble alt langt mer komplisert ettersom Hitman 3 slippes eksklusivt for Epic Games Store, der Hitman 2 ikke er tilgjengelig.

I stedet selger IO et slags sesongpass med tilgang på innhold fra Hitman og Hitman 2. Den løsningen virket imidlertid meget urettferdig for PC-spillere, som dermed måtte kjøpe innhold de allerede eier på nytt.

Etter en runde med reaksjoner i sosiale medier gikk IO til slutt ut for å garantere at man ikke må kjøpe spillene på nytt, selv hvis man eier dem på en annen plattform – som Steam. Akkurat hvordan dette skal fungere jobber utvikleren med å finne ut av nå, og det påpekes at funksjonen ikke vil være tilgjengelig før i ukene etter lansering.

Som plaster på såret vil alle som kjøper Hitman 3 på PC innen 31. januar får gratis tilgang på Hitman 1 GOTY-passet. Dette inkluderer samtlige kart og oppdrag fra det første Hitman-spillet.

LES OGSÅ: Slik ser Hitman 3 ut i VR »

Siste fra forsiden