Hold deg unna den nye San Andreas-oppdateringen

Fjerner en drøss med låter og introduserer tekniske problemer.

Rockstar Games

Spilloppdateringer representerer vanligvis en eller annen forbedring, selv om de noen ganger kan introdusere uventede problemer takket være manglende testing eller lignende.

San Andreas var et gigantisk spill, med hele tre storbyer.

Den nye oppdateringen til den originale PC-versjonen av Grand Theft Auto: San Andreas er imidlertid i en litt annen liga. Den bør du rett og slett holde deg langt unna hvis du har muligheten.

Oppdateringen fjerner blant annet en hel bråte låter fra spillet. Hele 17 låter er borte, inkludert fem fra kanalen MasterSounds 98.3. Disse låtene er heller ikke å finne i den nye mobilversjonen av spillet, som også er i salg på Windows 8-butikken, så grunnen er nok at Rockstar ikke lenger har lisens til å bruke dem.

Tekniske problemer

I tillegg rapporterer brukere om at oppdateringen hindrer dem i å bruke sine gamle lagrede spill – men dette gjelder heldigvis ikke alle. Det snakkes også om at den fjerner enkelte skjermoppløsninger fra spillet, inkludert 1920x1080.

Denne gjengen diskuterer hvorvidt man bør oppdatere eller ikke.

En uoffisiell modifikasjon skal fikse mange av de tekniske problemene med oppdateringen, men kan ikke returnere de tapte låtene.

Heldigvis har også oppdateringen også noe positivt for seg – den legger til støtte for kontrollersystemet Xinput, og får dermed støtte for Xbox 360-kontrolleren.

Uheldigvis er det slett ikke så lett å unngå å oppdatere hvis du sitter på en Steam-versjon av spillet, ettersom Valves system insisterer på at du spiller den nyeste versjonen om det er noen tilgjengelig.

Man kan eventuelt starte Steam i «offline»-modus slik at systemet ikke registrerer at oppdateringen er der, men det blir bare en midlertidid løsning.

Alternativet er selvsagt en original DVD-versjon av spillet, ettersom den ikke bruker Steam.

I går var det nøyaktig ti år siden vi publiserte vår anmeldelse av Grand Theft Auto: San Andreas for PlayStation 2.

Siste fra forsiden