Homeworld 3

Homeworld 3 er utsatt til februar

Men denne gangen er det ikke problemer som er grunnen, mener utvikleren.

Utvikleren Blackbird Interactive har varslet at Homeworld 3 utsettes igjen, denne gangen til februar 2024.

Blackbird/Gearbox

Spillet var opprinnelig forventet mot slutten av 2022, men ble utsatt til første halvdel av 2023. Nå er det altså utsatt igjen, men Blackbird og utgiveren Gearbox vil forsikre publikum om at det ikke er problemer med utviklingen som er skyld i forsinkelsen.

– Vår førsteprioritet er å gi folk en Homeworld-opplevelse som lever opp til standarden som ble satt av dens forgjengere, og som er verdig denne seriens utrolige arv, melder Blackbird via Twitter.

Den ekstra tiden vil gå med til å finslipe spillet.

Gameplay-traileren for Homeworld 3 synes å kapre følelsen av serien helt perfekt.

Utvikleren har gitt ut et par trailere, en historie-trailer (øverst) og en innholds-trailer (til høyre). Disse synes å omfavne følelsen av de gamle Homeworld-spillene.

En ny tilnærming

Blackbird Interactive har tidligere hevet noen øyenbryn med deres progressive tilnærming til studioets arbeidsmiljø, etter at de omfavnet firedagersuka, og avviste den sedvanlige tilnærmingen med sluttinnspurter som spillindustrien ellers ender opp i.

I et intervju med Game Rant forteller Chief Creative Officer Rory McGuire og Associate Game Director Kathryn Neale at skiftet har vist seg minst like effektivt, målt i antall timer. De mener også at det kreative arbeidet gir bedre resultater med mer fritid, og øker de ansattes mentale og fysiske velvære – og dermed deres iver for prosjektene de jobber med.

LES OGSÅ: Gjensyn med klassisk serie? »

Det har vært lenge siden de opprinnelige Homeworld-spillene kom ut, med det første spillet gitt ut i 1999, og Homeworld 2 i 2003.

Spillene fikk en ny oppblomstring med samlepakken Homeworld Remastered Collection i 2015, men uten utvidelsen Homeworld: Cataclysm, ettersom kildekoden nå er gått tapt.

Homeworld 3 har vært på planen en god stund, først som et Kickstarter-prosjekt, og nå med mer tradisjonell finansiering etter Embracer-gruppen kjøpte Blackbird og moderselskapet Gearbox.

Blackbird Interactive har hatt ansvaret for Homeworld-serien i noen år, og gav oss Homeworld: Deserts of Kharak i 2016.

Homeworld 3 vil kun være tilgjengelig på PC.

LES OGSÅ: Gearbox kjøpte Homeworld »

Siste fra forsiden