Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kommer både til PlayStation 4 og PlayStation 5

Men du får oppgradere PlayStation 4-versjonen gratis.

Sony

Det er noen måneder siden Sony først viste frem oppfølgeren til sandkassespillet Horizon Zero Dawn kalt Horizon Forbidden West. Da ble spillet presentert som et PlayStation 5-spill.

Nå kommer det frem at det kommende spillet – sammen med Spider-Man: Miles Morales og Sackboy A Big Adventure – også kommer til PlayStation 4.

– Vi vet at PlayStation 4-spillerne kommer til å gå over til PlayStation 5 på forskjellige tidspunkt, og vi er glade over å kunne annonsere PlayStation 4-versjoner av noen av våre eksklusive spill. […] Selv om disse tre spillene ble designet for å dra nytte av egenskaper som den veldig kjappe SSD-lagringen, og DualSense-kontrolleren, vil PlayStation 4-eiere også kun nyte disse opplevelsene ved lansering, skriver Sony i et blogginnlegg.

Får oppgradere gratis

At PlayStation 5-spillene også får versjoner på PlayStation 4 er litt overraskende, men i tråd med Microsofts strategi på Xbox. Også de planlegger å slippe spill både til Xbox One og Xbox Series X/S i en god stund fremover.

Sony nevner likevel også at alle som kjøper PlayStation 4-versjonene av disse tre spillene vil får oppgradere dem til PlayStation 5-versjonene uten å betale for det. De understreker likevel at det er et skille mellom de som eier spillet på disk og digitalt: disk-versjonen kan kun oppgraderes på en PlayStation 5 med et diskdrev, mens den digitale versjonen får oppgradere på begge.

I Horizon Forbidden West skal hovedperson Aloy bevege seg vestover i et post-apokalypisk USA, i tiden etter det første spillet. Område strekker seg fra den amerikanske delstaten Utah til stillehavskysten, og totalt sett er arealet litt større enn i forgjengeren. Ny fauna og flora er på plass, med særlig fokus på å dukke i elver og innsjøer.

LES OGSÅ: Horizon Forbidden West sikter mot lansering i 2021 »

Siste fra forsiden