Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West sikter mot lansering i 2021

Guerrilla Games lover en større verden og «så og si ingen lasteskjermer».

Under forrige ukes PlayStation 5-presentasjonviste Sony og Guerrilla Games frem Horizon Forbidden West for første gang. Lanseringsplanene for spillet ble ikke avslørt, men takket være en fersk utviklervideo har vi nå fått litt mer å gå på.

Aloys neste eventyr skal etter planen lanseres til neste år.
Sony Interactive Entertainment

I videoen – som du kan se over – forteller spillsjef Mathijs de Jonge at teamet sikter mot lansering i 2021. Hvilken tid på året sa han ikke noe om, men da vet vi i hvert fall at Horizon Forbidden West ikke slippes samtidig med PlayStation 5.

LES OGSÅ: Slik ser PlayStation 5 ut »

Større enn forgjengeren

Videre snakker de Jonge kort om hva man kan forvente seg av det kommende spillet. Hva verdenen angår vil Horizon Forbidden West foregå i et område som strekker seg fra den amerikanske delstaten Utah til stillehavskysten. Totalt sett blir arealet litt større enn i forgjengeren, men med flere muligheter til å dykke dypere – i elver og innsjøer – hinter Guerrilla om mer å utforske.

Til tross for spillets store områder lover de Jonge at det knapt skal være noen lasteskjermer, takket være PlayStation 5s hurtige SSD-løsning.

– Med den ekstra kraften til PlayStation 5 kan vi skape en verden som er mer detaljert og mer levende. Med konsollens SSD blir det så og si ingen lasteskjermer [...] og hvis du åpner kartet og bruker Fast Travel for å reise fra den ene siden av kartet til den andre går det kjempefort.

Innimellom all utforskingen lokker Horizon Forbidden West-verdenen med flere nye robotskapninger å takle. I tillegg får Aloy møte på nye stammer – noen vennlige og andre ondsinnede – som vil forme hennes jakt på å redde verdenen igjen.

Vi likte seriens forgjenger veldig godt.
Les vår anmeldelse av Horizon Zero Dawn »

Siste fra forsiden