Horizon Zero Dawn solgte 2,6 millioner kopier på to uker

En av de beste PlayStation 4-lanseringene noensinne.

Guerilla Games

Horizon Zero Dawn solgte over 2,6 millioner kopier i løpet av de to første ukene etter spillets lansering, kunngjorde Sony onsdag i en pressemelding. Tallet inkluderer både eksemplarer solgt i fysisk butikk og digitale nedlastinger fra PlayStation-butikken.

Sony og Guerrilla Games har god grunn til å være fornøyde.
Jonas Magerøy/Gamer.no

Den imponerende lanseringen er den hittil beste på PlayStation 4 fra et Sony-eid studio, og spillet knuser også tidligere salgsrekorder hos utvikler Guerrilla Games:

– Vi er henrykt over at Horizon Zero Dawn har blitt så godt mottatt av både kritikere og spillere. Spillet ble skapt med mye kjærlighet, så det er utrolig deilig å se at det vekker den samme gleden og entusiasmen fra spillerne som vi følte under utviklingen, fortalte Guerrilla-sjef Hermen Hulst.

Hulst bekreftet også at dette kun er begynnelsen på historien om Aloy, og at utviklerteamet er i full gang med å lage en utvidelse til spillet.

Storslått rollespill-action

Horizon Zero Dawn tar oss med til en postapokalyptisk verden, der mennesker og robotdinosaurer kjemper en daglig kamper for overlevelse. Spillere trer inn i rollen som ungjenta Aloy, og må legge ut på en reise full av farer og mystikk.

Vår anmelder var blant de mange som likte spillet svært godt, og i sin omtale skrøt han blant annet av historien og den vakre, åpne verdenen:

– Dette spillet er bygget på solid grunn. Det skinner på så godt som alle tekniske og kunstneriske måter. Det smelter sammen sandkassesjangerens styrker på en måte som føles både forfriskende og særegen, skrev Jonas Magerøy.

Horizon Zero Dawn kan bli Sonys neste store spillserie.
Spillgiganten ser på Aloy som en nytt PlayStation-ikon »

Siste fra forsiden