Horizon Zero Dawn kan bli Sonys neste store spillserie

– Vi får bare vente og se, forteller konsollgiganten.

Action-eventyret Horizon Zero Dawn – som skal lanseres 1. mars – kan bli det første i en potensiell ny serie for PlayStation. Det mener Jon Edwards, produktsjef for Sony Interactive Entertainment UK.

I et intervju med nettstedet MCVUK fortalte Edwards at Sony ser på Aloy – spillets hovedperson – som den neste frontfiguren for PlayStation. Hun havner i så fall i godt selskap, med kjente fjes som Nathan Drake, Crash Bandicoot og Sackboy.

Se hvordan Guerrilla Games skapte Aloy. (Video: PlayStation)

Ifølge Edwards er det enda for tidlig å snakke om en oppfølger til Horizon: Zero Dawn, men det betyr ikke at Sony ikke har tenkt tanken:

– Vi har foreløpig ikke annonsert noe, men jeg mener det er en stor sjanse for at dette kan bli en spennende ny spillserie for oss. Vi får bare vente og se, sa Edwards.

Postapokalypse og mystikk

Horizon Zero Dawn tar oss med langt inn i fremtiden, til en postapokalyptisk verden der mennesker og mystiske robotskapninger kjemper en daglig kamp for overlevelse.

I rollen som ungjenta Aloy legger spillere ut på en farefull ferd, for å oppklare flere av mysteriene som ligger skjult i spillets overgrodde verden. Underveis må man ofte ta opp kampen mot de gigantiske beistene, men Aloy må også håndtere andre mennesker som er ute etter å lage bråk.

Det PlayStation 4-eksklusive Horizon Zero Dawn utvikles av nederlandske Guerrilla Games, som tidligere har gitt oss en rekke Killzone-spill. Spillet skulle opprinnelig slippes mot slutten av 2016, men ble utsatt i fjor sommer for å gi utvikleren litt mer tid.

Lurer du fortsatt på hva Horizon Zero Dawn handler om?
En nylig lansert trailer for spillet avslører litt mer om historien »

Siste fra forsiden